Με καλά διαστήματα, αλλά και ανάγκη ενίσχυσης o Μεσσηνιακός 3-0 τους Νέους του Αστέρα


Μολονότι είναι πολύ νωρίς για να προκύψουν συμπεράσματα, εν τούτοις η εμφάνιση του Μεσσηνιακού στο χθεσινό φιλικό με αντίπαλο την Κ20 ομάδα του Αστέρα Τρίπολης έδωσε την ευκαιρία στο τεχνικό τιμ και τους φιλάθλους να κάνουν τις πρώτες κρίσεις και εκτιμήσεις. Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 3-0 απέναντι στους «πιτσιρικάδες» της αρκαδικής ΠΑΕ, οι οποίοι ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα τις επίσημες υποχρεώσεις τους, όμως έγινε ιδιαίτερα εμφανής η ανάγκη ενίσχυσής τους τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ίσως και στην επίθεση.
Όλα τα …λεφτά ήταν ο Σταύρος Τσουλάκος, που έκανε τη διαφορά, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση έδειξαν οι Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, Χελάς, Κυριακόπουλος και ο νεαποκτηθέντας Περέιρα, ο οποίος βρήκε δίχτυα, έχασε πέναλτι και ευκαιρίες. Η κριτική αυτή δεν μειώνει τους υπόλοιπους που ήταν αρκετά ευδιάθετοι και κυρίως έκαναν πολλά χιλιόμετρα στο δύσκολο και βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Μεσσηνιακού.
Η καλαματιανή ομάδα παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το πρώτο φιλικό της περασμένης εβδομάδας με τον Μελιγαλά και το τεχνικό τιμ έδειξε να «ψάχνεται» με στόχο να βρει σύντομα τους «εκλεκτούς».
Στο α’ μέρος η εμφάνιση ήταν μέτρια και το μόνο που χώρισε τις δύο ομάδες ήταν ουσιαστικά το γκολ του Μερκούρη, που προήλθε από λάθος του Παπουρτζή, όμως στην επανάληψη η είσοδος κάποιων παικτών, ίσως και οι αλλαγές των φιλοξενουμένων, βελτίωσαν  την εικόνα των «πρασίνων», που πατούσαν πιο εύκολα περιοχή, με άξονα τους Τσουλάκο, Μπεγέτη, Περέιρα.
Ο κ. Τσάκωνας ήταν στο τέλος ικανοποιημένος, αλλά και εγκρατής ταυτόχρονα περιμένοντας βελτίωση, ενίσχυση και πολύ προσπάθεια.
Το φιλμ του αγώνα
16’ ένα συρτό σουτ του Μερκούρη από το ύψος της περιοχής έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπουρτζή.
28’ δυνατό σουτ του Αργυρόπουλου κοντά στο «Γ», ο νεαρός τερματοφύλακας του Αστέρα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ
29’ ο Κάιο Μέλο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, αυτή τη φορά ο Παπουρτζής δεν συγκράτησε τη μπάλα και ο Μερκούρης δεν έχασε την ευκαιρία να τη στείλει στα δίχτυα
45’ συρτό σουτ του Σαλαπάτα, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζησιμάτου
51’ ωραία διαγώνια πάσα του Κουλουρά στον Πουλάκο, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος κάτω από την πίεση του Βαζούκη, με τον Γιώργο Μπλάνα να εξαντλεί την αυστηρότητά του, υποδεικνύοντας πέναλτι, κάτω από διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Ο Μπεγέτης που ανέλαβε να το εκτελέσει, ευστόχησε από τη λευκή βούλα, διπλασιάζοντας τα γκολ του Μεσσηνιακού
60’ στην πιο σημαντική ευκαιρία των Νέων του Αστέρα ο Τσόφλιος βρέθηκε από πλάγια δεξιά τετ-α-τετ με τον Κυριακόπουλο, με το νεαρό Καλαματιανό τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής, διώχνοντας τη μπάλα με τα πόδια
72’ ιδανική κάθετη μπαλιά του Τσουλάκου στον Περέιρα, ο Βραζιλιάνος βγήκε στην πλάτη των αμυντικών πέρασε και τον τερματοφύλακα Τεφτερίδη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους «πράσινους»
80’ ο Τσουλάκος σε μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια ντρίμπλαρε έναν αντίπαλο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε και την κάθετη πάσα στον Περέιρα, ο οποίος ανατράπηκε καθαρά από αμυντικό του Αστέρα, με τον Γιώργο Μπλάνα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ωστόσο, η εκτέλεση του Βραζιλιάνου ήταν δυνατή, όχι όμως τόσο καλή, δίνοντας την ευκαιρία στον Τεφτερίδη να αποκρούσει στην δεξιά του πλευρά.
89’ μια ανάσα από το 4-0 έφτασε ο Μεσσηνιακός, μετά από φοβερή κάθετη μπαλιά του Τσουλάκου από 40 μέτρα στον Μανωλόπουλο, με το νεαρό επιθετικό όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον τερματοφύλακα της Τρίπολης.
Διαιτητές: Γιώργος Μπλάνας, Σοφία Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Σερεμέτης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης (30’ Ζησιμάτος, 60’ Κυριακόπουλος, Σταματόπουλος, Νινιός, Κουρεντζής, Δασκαλάκης, Σπανός, Αργυρόπουλος, Κουρέας, Μερκούρης, Χελάς, Κάιο Μέλο. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Μπεγέτης, Μανωλόπουλος, Πουλάκος, Τσουλάκος, Μπιζίμης, Μπαστακός, Κουκούτσης και Περέιρα.
ΝΕΟΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπουρτζής (46’ Τεφτερίδης), Γογώνας, Κυριακόπουλος, Βαζούκης, Καστριτσέας, Αρώνης, Καρυδόπουλος, Σαλαπάτας, Χρήστου, Τσιώλης (15’ λ. τρ. Γκρόσιος), Τσόφλιος, ενώ έπαιξαν και οι Πολύδωρος, Μηλιώτης, Ζήσης, Στρέμπας, Τόγρου, Παπαπέτρου, Παπαγεωργίου.
 
Αύριο στον Μελιγαλά και στις 25/8 στη Σπάρτη
Τα φιλικά συνεχίζονται για το Μεσσηνιακό που αντιμετωπίζει αύριο στις 5 μ.μ. στο γήπεδο του Μελιγαλά τον Εθνικό. Επίσης οριστικοποιήθηκε και αυτό με αντίπαλο την ΑΕ Σπάρτης που θα διεξαχθεί στις 25 του μήνα στη λακωνική πρωτεύουσα, ενώ θ’ ακολουθήσει και ρεβάνς στην Καλαμάτα, σε ημερομηνία που απομένει να «κλειδώσει».
 
Τα τυπικά για στόπερ
Τέλος και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως έχει επέλθει προφορική συμφωνία με κεντρικό αμυντικό, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί μόλις πέσουν οι υπογραφές. Ταυτόχρονα οι «πράσινοι» κινούνται για έναν-δύο παίκτες ακόμη και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει σταθερά το όνομα του Βραζιλιάνου Βάντερσον της Παναχαϊκής.