Με ταυτότητα άνοιγαν διαμερίσματα τσιγγάνοι στην Καλαμάτα


Με το παλιό κόλπο της ταυτότητας παραβίαζαν διαμερίσματα στην Καλαμάτα μια 34χρονη τσιγγάνα και ένας 18χρονος τσιγγάνος, όμως προχθές το πρωί η τύχη τους τελείωσε, όταν επιχείρησαν να ανοίξουν διαμέρισμα σε πάροδο της οδού Κρήτης και ο ένοικος βρισκόταν εντός.
Όπως, τελικά, αποδείχτηκε, το ζευγάρι των «ποντικών» είχε μπουκάρει με τον τρόπο αυτό σε συνολικά  6 διαμερίσματα της Καλαμάτας, αποκομίζοντας συνολικά από την εγκληματική τους δράση χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 17.000 ευρώ.
 
Με ταυτότητα

Προχθές το πρωί, η 34χρονη και ο 18χρονος προσπάθησαν να διαρρήξουν δύο διαμερίσματα σε πολυκατοικία στη β΄ πάροδο Κρήτης. Προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα διαμερίσματος χρησιμοποιώντας ταυτότητα, όμως ο ένοικος βρισκόταν μέσα και αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους, βλέποντάς τους και από το «μάτι» της πόρτας.
Όταν οι δύο δράστες είδαν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν το διαμέρισμα, επιχείρησαν να ανοίξουν  το απέναντι, όμως ο ιδιοκτήτης είχε ήδη ειδοποιήσει την Αστυνομία.
Μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
 
Κι άλλες κλοπές

Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι οι δύο τσιγγάνοι ευθύνονται ακόμη για τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και δύο απόπειρες κλοπής σε διαμερίσματα στην Καλαμάτα και ειδικότερα:
-Στις 13/6, αφού μπήκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Ηρώων, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα. 
-Στις 14/6 μπήκαν σε διαμέρισμα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα. 
-Το χρονικό διάστημα από 6/6έως και 19/6 μπήκαν σε διαμέρισμα στην οδό Κρήτης και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
-Στις 18/7 μπήκαν σε διαμέρισμα στην οδό Ανδρέα Σκιά και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας άνω των 17.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη