Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα


Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη έως και χθες τα ξημερώματα σε Μεσσηνία και Αργολίδα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στους δύο νομούς, έγιναν έλεγχοι σε 312 άτομα, εκ των οποίων 164 ήταν ημεδαποί και 148 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 258 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 179 άτομα, από τα οποία 79 ήταν ημεδαποί και 100 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα, εκ των οποίων τα 12 άτομα είναι από Μεσσηνία.
 
Συλλήψεις
Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:
-2 ημεδαποί στη Μεσσηνία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
-5 ημεδαποί στη Μεσσηνία για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-1 ημεδαπός στη Μεσσηνία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-4 αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής
-1 ημεδαπή στην Αργολίδα για καταδικαστικά έγγραφα
-3 ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 142.604,06, 141.266,12 και 66.011,90 ευρώ
-3 αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 73 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και 3 παραβάσεις για κατάληψη αιγιαλού, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 4 δισκία τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.