Ο Δημήτρης Τσίγγανος στο ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Ομορφιές και Δυσκολίες».


 
Της Μαρίας Νίκα
 
Η ταινία που θα προβάλλει αυτή την εβδομάδα ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Φιλιατρών έχει και τοπικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ δρόμου του Κίμωνα Τσακίρη με τίτλο «Ομορφιές και Δυσκολίες». Έτσι έχει ονομάσει το κτήμα του, που βρίσκεται μεταξύ Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, ο Δημήτρης Τσίγγανος. Ένας «αγρότης φιλόσοφος», όπως χαρακτηρίστηκε πρόσφατα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».
Ο Δημήτρης Τσίγγανος ή γνωστός ως «Μίτσιγκαν», με σπουδές σκηνοθεσίας Κινηματογράφου στην Αθήνα, επέστρεψε στη Μεσσηνία, τον τόπο καταγωγής του, όπου καλλιεργεί μαρούλια άισμπεργκ και καρπούζια. Όσοι επισκέπτονται το κτήμα του εντυπωσιάζονται. Ακόμη και τον παλιό στάβλο της οικογενειακής φάρμας, τον έχει μετατρέψει σε χώρο ψυχαγωγίας με μπιλιάρδο, φλίπερ και μπαρ, ενώ τα καλοκαίρια οργανώνει εκεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και κινηματογραφικές προβολές.
Η ταινία «Ομορφιές και Δυσκολίες» θα προβληθεί στο Δημοτικό Κινηματογράφο Φιλιατρών, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο «Ο Πυρσός» και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης, την Τρίτη 6, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 9.45 το βράδυ, στο αίθριο του Δημαρχείου.
Το ντοκιμαντέρ εντάχθηκε σε αφιέρωμα του γαλλογερμανικού καναλιού ARTE για την Ελλάδα της κρίσης, ενώ έχει προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.