«Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος» στο Κάστρο


Το έργο «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος» ανεβάζει την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21.30 στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας η Θεατρική Ομάδα Βαλύρας «Όψις». Πρόκειται για ένα σχήμα με έδρα τη Βαλύρα, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος το καλοκαίρι εμφανίζεται για πρώτη φορά και στο Κάστρο της Καλαμάτας.
«Είμαστε από τη Βαλύρα, όπου βρίσκεται και η έδρα μας, ενώ ανεβάζουμε θεατρικά έργα εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου» σημείωσε χθες ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει το έργο που θα παρουσιαστεί. Η ιδιαιτερότητα της ομάδας, όπως είπε, είναι ότι ανεβάζει δικά της έργα, που δεν έχουν ξαναπαιχτεί, ενώ παρατήρησε ότι «Όψις», κατά τον Αριστοτέλη, σημαίνει «θέαμα».
Για σκληρή δουλειά και αξιόλογη προσπάθεια απ’ όλους τους συμμετέχοντες στην παράσταση μίλησε η Μαρία Σκαφιδά, υπεύθυνη για τη χορογραφία και τα σκηνικά.
Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη μουσική, είπε ότι προσπάθησε να προσεγγίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ζητούσε το έργο και ο σκηνοθέτης, ενώ για τη θεατρική ομάδα σημείωσε: «Έχουμε φτιάξει ένα οικογενειακό κλίμα και εύχομαι να τη διατηρήσουμε έτσι».
«Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το θέατρο, γνώρισα τα παιδιά, την ομάδα, μου άρεσε, με έπεισαν, έπαιξα» συνέχισε η Γιώτα Λεβεντοπούλου, από τους ηθοποιούς της παράστασης. «Μου αρέσει που έχει κάνει το χωριό μας μια τόσο καλή προσπάθεια και είναι σημαντικό που φτάνουμε να παίξουμε και στο Κάστρο».
Και η Φωτεινή Φειδά παίζει για πρώτη φορά με την ομάδα «Όψις»: «Είχα την τύχη τα προηγούμενα χρόνια να παρακολουθήσω τη δραστηριότητα των παιδιών ως θεατής, μαγεύτηκα από τη δουλειά τους, από την αγάπη που έδειχναν γι’ αυτό το πράγμα, απ’ όλο αυτό που έκαναν στα πλαίσια μιας μικρής κοινωνίας, προσφέροντας όσο μπορούσαν στα πολιτιστικά του τόπου. Χαίρομαι που συμμετέχω σε ένα έργο δυνατό απ’ όλες τις απόψεις, με δυνατά μηνύματα και συναισθήματα ακόμη και για εμάς που παίζουμε».
Δράμα φαντασίας, που αντλεί το θέμα του από τη μυθολογία, χαρακτήρισε το έργο ο συγγραφέας του, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Σε έναν απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ο Ίμερς, ένας φιλόδοξος νέος που αγαπά τη ζωή αλλά φοβάται το θάνατο, έχει την ευκαιρία να ζήσει για πάντα. Πληρώνει όμως γι’ αυτό το δώρο ένα σκληρό αντίτιμο, καθώς η αιώνια ζωή του είναι γεμάτη μοναξιά, όπου τον συντροφεύουν οι ενοχές του.
«Οι φοβίες είναι το κεντρικό ζήτημα στο έργο, αλλά και το πόσο οι φόβοι μας μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές μας» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Παίζουν επίσης: Καλλιρρόη Βίγκου, Καλλιόπη Σωτηροπούλου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Μαρινίκη Καραδήμα, Αναστασία Μπουλούμπαση, Έλενα Αγγελοπούλου, Δανάη Μπουρίκα, Μαρία Τσιλίκα, Εύη Μπουζαλά και η μικρή Τζωρτζίνα Δημητρακοπούλου.
Στην ομάδα συμμετέχουν ακόμη: Υλοποίηση σκηνικών: Γιάννης Καρύδης, Μαρία Σκαφιδά. Ζωγραφική σκηνικών: Στέλλα Ντόκολα. Κοστούμια: Άννα Παπαδοηλιοπούλου. Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας. Χτενίσματα: Νίκη Διαμαντοπούλου. Μακιγιάζ: Εβελίνα Μάλαμα, Τίνα Ψαλτούλη. Γραφιστική επιμέλεια έντυπου υλικού: Φίλιππος Στασινόπουλος. Για το τρέιλερ: Βοηθός σκηνοθέτη – μοντάζ: Ηλίας Στάθης. Διεύθυνση φωτογραφίας – οπερατέρ: Κωνσταντίνος Δρακάκης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπουρολιάς. 
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας. Τιμή εισιτηρίου 9 ευρώ. Για ανέργους, φοιτητές, μαθητές 7 ευρώ.
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου Καλαμάτας, καφέ «Στο κύμα» στην Παραλία Καλαμάτας.