Ο Πετράκος ζητά να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και να επέμβουν οικονομικοί εισαγγελείς για σκάνδαλο στην Ολυμπία Οδό


Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση όταν θα ανοίξει η Βουλή, αλλά να παρέμβουν και οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, είναι το αίτημα που διατυπώνει με χθεσινή του ανακοίνωση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Θαν. Πετράκος. Όπως αναφέρει, «είναι πρωτοφανές να προσφέρει περισσότερα χρήματα στην κοινοπραξία της «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» από εκείνα που η ίδια ζήτησε και να της χαρίζει και 250 χιλιόμετρα έργου από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα. Και  βέβαια μετά την αποκάλυψη και αυτού του  σκανδάλου,  η  κυβέρνηση  δεν  έχει  καμία  δικαιολογία. Το έργο πρέπει να φτάσει στην Τσακώνα και οφείλουν όλοι οι θεσμικοί φορείς και παράγοντες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου να το απαιτήσουν πραγματικά. Και βέβαια, τα 248,7 εκ. ευρώ μαζί με τα υπόλοιπα 274 εκ. ευρώ, πρέπει να επιστραφούν στο ταμείο του κράτους. Το θέμα είναι μείζον, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει  καταθέσει  δύο ερωτήσεις  στη Βουλή σχετικές με  τις  συμφωνίες αυτές  και  παρακολουθεί  στενά το  θέμα». 
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πετράκος μιλά για το μείζον πολιτικό θέμα που προκύπτει για την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «ΤΟ ΧΩΝΙ», πως η δικομματική κυβέρνηση χάρισε στους μεγαλοεργολάβους των τεσσάρων οδικών αξόνων (Ολυμπία οδός, Ιόνια οδός, Μαλιακός-Κλειδί και Ε65) 497 εκ. ευρώ, λίγες μέρες πριν το επικοινωνιακό show του Απριλίου της δήθεν επανεκκίνησης των έργων με την επίσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσούκαλη και Χατζηδάκη-Καλογιάννη στην Ολυμπία οδό.
«Είναι χαρακτηριστικό», σημειώνει, «ότι ενώ έχουμε ζητήσει, από τον Απρίλιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Επιτροπής Παραγωγής με αίτηση κατάθεσης εγγράφων να μας δοθούν οι συμφωνίες δεν μας έχουν δοθεί ακόμη, κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και νομιμότητας» και προσθέτει: «Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, προκειμένου να κάνουν επικοινωνιακό show, να χρεώνουν το λαό 500 εκ. ευρώ, την ώρα που απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους, κόβουν μισθούς, συντάξεις και πετσοκόβουν κοινωνικές παροχές».