Πάμε για αυξήσεις στα ανταποδοτικά; …του Γιώργου Νταγιόπουλου


Κύριε Νίκα σε δηλώσεις σας την Δευτέρα 5/8/13 είπατε ότι “δεν υπάρχει δικαστική απόφαση πως τα σκουπίδια στην Φολόη είναι της Καλαμάτας”. Προφανώς ακόμη και με αυτόφωρο δε θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια απόφαση. Όμως ο σκουπιδοεργολάβος που τον πιάσανε να θάβει σκουπίδια στην Φολόη, είναι αυτός με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος  και απ΄ όλους γράφτηκε ότι τα σκουπίδια ήταν της Καλαμάτας. Σε κάθε περίπτωση όμως κ. Νίκα, σαν πρώτος πολίτης της πόλης, έχετε την ευθύνη να ξεκαθαρίσετε το πού πάνε τα σκουπίδια μας. Σαν πρώτος πολίτης της πόλης ό,τι πείτε θα το δεχθούμε. Θυμηθείτε βέβαια τις παλιές σας διακηρύξεις ότι εσείς “με κανέναν τρόπο δεν θα στείλετε τα σκουπίδια της πόλης να θάβονται σε ρεματιές και λαγκάδια κι ας φτάσουν μέχρι τον πρώτο όροφο”.
          Στις ίδιες δηλώσεις κ. Νίκα λέτε ειρωνικά πως “με δικαστική απόφαση κάποιοι ευαίσθητοι έκλεισαν την χωματερή της Καλαμάτας χωρίς να έχει βρεθεί άλλος χώρος”. Ξεχνάτε κ. Νίκα ότι εσείς, με την πλειοψηφία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο κλείσατε την Μαραθόλακκα, με την απόφαση 612 στις 18 Δεκ. 2008. Αυτό παρά το ότι στην ίδια απόφαση δηλώσατε ότι “το θέμα της ΜΟΛΑΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή της Μαραθόλακκας” – δικά σας λόγια είναι αυτά. Κι ακόμη, μεταξύ άλλων κι εγώ σας έκανα σαφή ερώτηση “από 1/1/ 2009 πού θα πηγαίνουν τα σκουπίδια;” την οποία “ξεχάσατε” να απαντήσετε.
          Μακάρι η λύση της περιφέρειας να προχωρήσει. Φοβάμαι πως θα αποδειχθεί ακόμη μια φούσκα που απλώς δίνει σε εσάς και στον κ. Τατούλη μια παράταση – να “πετάτε την μπάλα στην εξέδρα” κατά το κοινώς λεγόμενο. Αν δεν κινηθείτε κι εσείς και όλοι να λύσετε το βασικό και ουσιαστικό πρόβλημα, το πού θα πάει η μονάδα, να πείσετε τους κατοίκους, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτε. Αλίμονο μάλιστα αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα φτιαχτεί μονάδα στο Παλιοροβούνι όπου μάλιστα θα έρχονται και τα σκουπίδια της Μεγαλόπολης(!). Υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει τέτοιο σχέδιο;

                                        Γιώργος Νταγιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος
Υ.Γ.1 Με την ευκαιρία να επαναφέρω ένα ερώτημα μήπως και απαντήσετε αυτή τη φορά. Πώς γίνεται λόγω ανακύκλωσης και αλλαγής τρόπου ζωής να έχει η πόλη περίπου τα μισά σκουπίδια και σεις να ζητάτε τα ίδια τέλη; Πότε θα κάνετε  μείωση, λίγο πριν τις εκλογές; Κι ακόμη, επειδή τέλειωσαν λέει οι ανταποδοτικοί πόροι για τη μεταφορά των σκουπιδιών: Φροντίστε να βρείτε άλλη λύση – όχι πάλι αύξηση των τελών.
Υ.Γ.2  Θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο πιστεύω να ξαναδιαβάσετε και να θυμηθείτε τα όσα είχατε πει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18 Δεκ. 2008 στην υπ’ αριθμόν 612 απόφαση του σώματος {τμήμα της απόφασης (το Δημοτικό Συμβούλιου αποφασίζει: α)εγκρίνει την παύση λειτουργίας του ενεργού ΧΑΔΑ στη θέση “Μαραθόλακα του Τοπικού Διαμερίσματος Καρβελίου του Δήμου Καλαμάτας)}.