Πύλος: Άδειασε το χωριό λόγω πανηγυριού και οι διαρρήκτες… αλώνιζαν


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους του χωριού Ρωμανός, στην Πύλο, οι οποίοι πέρασαν το βράδυ της Κυριακής στο πανηγύρι του τοπικού τους πολιτιστικού συλλόγου. Μόλις επέστρεψαν στα σπίτια τους, διαπίστωσαν ότι διαρρήκτες είχαν εισβάλλει, παραβιάζοντας μάλιστα και παράθυρα ασφαλείας, σε τουλάχιστον 4 κατοικίες, αποσπώντας χρήματα, χρυσαφικά και ότι άλλο βρήκαν.

Μάλιστα τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στις φωνές μιας γυναίκας η οποία αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες όταν αυτοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα αυτοί να τραπούν σε φυγή.

Θύμα διάρρηξης έπεσε και η μητέρα του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος σχολίασε στη zougla.gr ότι «οι υπεύθυνοι γνώριζαν καλά τα του… χωριού και ότι όλος ο κόσμος θα έλειπε στο πανηγύρι, άρα θα είχαν ευκαιρία να δράσουν». Κάτοικοι καταγγέλουν παράλληλα ότι σε ελαιοτριβείο της περιοχής παραμένει ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, συνδέοντας το γεγονός αυτό με το μπαράζ των διαρρήξεων.

Αυτή την ώρα περιπολικά της αστυνομίας ερευνούν την περιοχή γύρω από το χωριό, προς αναζήτηση των δραστών.

Κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με τη zougla.gr ανέφεραν ότι οι διαρρήξεις είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα χωριά της περιοχής, Ρωμανό και Πετροχώρι, τονίζοντας ότι η αστυνόμευση και οι έλεγχοι, παρά τα πολλά κρούσματα εγκληματικότητας, είναι ελλιπείς.