Στα όρια του εμφυλίου τα χωριά της Δυτικής Καλαμάτας, μετά τα επεισόδια στον Άρι (Φωτογραφίες)


Με τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής του τέως δήμου Άριος να απειλείται, σε καθημερινή βάση, με κάθε τρόπο, από τσιγγάνους, για μεγάλο χρονικό διάστημα  και τους παρατηρητές να εκφράζουν την άποψη ότι το κλίμα έχει φορτιστεί, πλέον, επικίνδυνα, το θέμα της συμβίωσης των δύο πλευρών στην περιοχή, μπαίνει σε νέα – πιο επικίνδυνη- φάση κρίσης.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αθ. Μπρούμας χθες, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως “θεωρώ ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι κάτοικοι έχουν εξαντληθεί πλέον από τη συμπεριφορά των τσιγγάνων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν τα χειρότερα. Και το δυσάρεστο είναι,  ότι μέχρι σήμερα η όποια κρατική εξουσία δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ομαλοποίηση της κατάστασης”.
Τα παραπάνω σημειώθηκαν μετά τα επεισόδια και την ένταση που επικράτησε προχθές το βράδυ στον Άρι, όταν απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων μετά από τραυματισμό του Ηλία Μέτσιου, συμβάν το οποίο κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ο πρώτοι.
Επειδή απειλήθηκαν επεισόδια έσπευσε στην περιοχή αστυνομική δύναμη, καθώς και ασθενοφόρο. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, με την ακολουθία του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Γκρέκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Αθ. Μπρούμας.
Μετά τις πρώτες αναταραχές, ομάδα κατοίκων κινήθηκε απειλητικά εναντίον των τσιγγάνων, σημειώθηκαν δε μικροσυμπλοκές και μικροκαταστροφές σε αυτοκίνητα και παράγκες τσιγγάνων. Πλέον η οργή των κατοίκων έχει ξεχειλίσει, η χθεσινή δε βραδιά αλλά και οι επόμενες κρίνονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της περιοχής.
Το πλέον ανησυχητικό της όλης κατάστασης είναι ότι με τη διάλυση του κράτους από τα μνημόνια, οι κάτοικοι βλέπουν πλέον ως λύση μόνο τη Χρυσή Αυγή! Δηλαδή, τους Γερμανούς Ναζί, τους ιδεολογικούς προγόνους κάθε συνειδητοποιημένου χρυσαυγίτη. Μιας ιδεολογίας που έχει ως σύμβολό της το μίσος, το ρατσισμό,  το θάνατο και τη φυλετική εξόντωση για όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Για όσους τουλάχιστον διαθέτουν μνήμη, γνωρίζουν πολύ καλά τη λέμε.
Ο τραυματίας της προχθεσινής σύρραξης νοσηλεύτηκε για κάποιες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και πήρε εξιτήριο χθες, ενώ, η Αστυνομία έχει συλλάβει ένα τσιγγάνο για εξύβριση.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θοδ. Μπρεδήμας και ο πρόεδρος του Άριος Αθ. Μπρούμας επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Εισαγγελία, όπου ζήτησαν για άλλη μια φορά να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα στην περιοχή.
Μάλιστα, ο πρώτος σε δηλώσεις του κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν επιτέλους μέτρα φύλαξης της περιοχής, πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως από τα όρια της νομιμότητας και επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη