Στην Καλαμάτα διασκέδαση και ψώνια τη «Λευκή Νύχτα»


Εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές του εμπορικού ιστού της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας την 31η Αυγούστου έως τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, η υπεύθυνη Παναγιώτα Ντίντα αναφέρθηκε στις προετοιμασίες, λέγοντας πως το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών της πόλης για συμμετοχή είναι ήδη πολύ μεγάλο.
 
Εκδηλώσεις
Η «Λευκή Νύχτα», που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου, θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου.
Κατά την κα Ντίντα, η προετοιμασία από μέρους της οργανωτικής επιτροπής προχωρά πολύ καλά, με καθοριστική τη συμβολή των εμπόρων και των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος: «Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος είναι και στην πόλη μας να γίνει θεσμός προς όφελος και των εμπόρων, αλλά κυρίως των καταναλωτών, αφού εκείνο το βράδυ θα γίνει γενικό ξεπούλημα.
Παράλληλα, και προκειμένου να δοθεί εορταστικός τόνος στη διοργάνωση, προετοιμάζονται εκδηλώσεις τόσο από το Δήμο όσο και από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί δεν αφορούν μόνο στην κεντρική πλατεία και το Ιστορικό Κέντρο, αλλά και όλους τους δρόμους και τις γειτονιές που υπάρχουν εμπορικά καταστήματα».
Εκδηλώσεις θα γίνουν σε περιοχές όπως τα «Παπλωματάδικα», η πλατεία 23ης Μαρτίου, η πλατεία Όθωνος, οι οδοί Αριστομένους, Κολοκοτρώνη, Αναγνωσταρά, Μητροπέτροβα, Κανάρη, στοά Καλλικούνη. Οι δε εκδηλώσεις θα είναι ποικίλες: μουσικές εκδηλώσεις (από χιπ χοπ, παραδοσιακά, ρεμπέτικα κ.ά.), αθλητικές επιδείξεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, χορευτικές. Μάλιστα, η  κα Ντίντα είπε ότι πολλές εκπλήξεις περιμένουν τη βραδιά εκείνη όσους επιλέξουν να περιπλανηθούν στο εμπορικό κέντρο.
«Θα είναι μια βραδιά διασκέδασης και ολονύχτιων αγορών σε πραγματικά ανεπανάληπτες εκπτώσεις. Επειδή είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι  προετοιμάζονται ιδιωτικά από κάποιους εμπόρους ορισμένες εκδηλώσεις στα καταστήματά τους, θα ήταν χρήσιμο σε κάθε περίπτωση να ενημερώσουν την οργανωτική επιτροπή, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και για να μην έχουμε αλληλοκαλύψεις. Περιμένουμε όλο τον κόσμο στις 31 Αυγούστου να κάνουμε τη νύχτα, μέρα», σχολίασε η κα Ντίντα ολοκληρώνοντας.
Όσοι έμποροι και καταστηματάρχες διοργανώσουν εκδηλώσεις, μπορούν να έρχονται σε συνεννόηση έως την Παρασκευή με την υπεύθυνη στο Δήμο, Μαρία Χάσκου, στη γραμματεία του Κεντρικού Δημαρχείου, ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 27213-61722.

Της Βίκυς Βετουλάκη