Της Βίκυς Βετουλάκη
Χωρίς τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του κέντρου της Καλαμάτας και της παραλίας θα μείνουν οι επαγγελματίες που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δήμο Καλαμάτας από την ενοικίασή τους.
Ήδη από χθες συνεργεία του Δήμου άρχισαν να «σηκώνουν» τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία της Καλαμάτας. Όπως μας διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, αφαιρέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα σε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο ένα, γιατί είχε προχωρήσει παράνομα σε κατάληψη χώρου και, παρά το γεγονός ότι είχε ειδοποιηθεί, δεν τα είχε αφαιρέσει, ενώ σε άλλα τρία, διότι οι οφειλές προς το Δήμο για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων ξεπερνούσαν μαζί με τα πρόστιμα τα 100.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι από το Δήμο συνεχίζονται σε καταστήματα της παραλίας.
Υψηλά πρόστιμα
Σε επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή προέβη στην ενέργεια αυτή λόγω μεγάλων οφειλών εκ μέρους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων όσον αφορά σε τέλη καταλήψεως κοινοχρήστων χώρων.
«Τα τραπεζοκαθίσματα φυλάσσονται σε αποθήκες του Δήμου. Η αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δήμο, θα συνεχισθεί με έμφαση στο κέντρο της Καλαμάτας και στην παραλία. Πρόκειται για ενέργεια αναγκαία, στο πλαίσιο της ίσης αντιμετώπισης των επιχειρηματιών και του υγιούς ανταγωνισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.
Ερωτώμενος από το «Θάρρος» ο κ. Μπουζιάνης, απάντησε ότι μπορεί οι πραγματικές οφειλές από τα τέλη να είναι πολύ μικρότερες, όμως τα ποσά αυξάνονται υπέρογκα λόγω των προστίμων, που είναι πολύ υψηλά.
Επίσης, σημείωσε ότι οι καταστηματάρχες μπορούν να προσφεύγουν με ένσταση στην αρμόδια φορολογική επιτροπή και να ζητούν τη μείωση των προστίμων, όμως συνήθως δεν το πράττουν, ούτε λαμβάνουν υπ’ όψιν τις προειδοποιητικές επιστολές που τους στέλνει ο Δήμος.
Όταν, λοιπόν, ούτε σε συνεννόηση με το Δήμο έρχονται ούτε εξοφλούν τις οφειλές τους, τότε ο Δήμος εξαναγκάζεται σε τέτοιες ενέργειες.
Ο κ. Μπουζιάνης διευκρίνισε ότι υπάρχουν κι άλλα καταστήματα που έχουν τέτοιες οφειλές και οι έλεγχοι θα συνεχισθούν σε όλο τον καλλικράτειο Δήμο.
Στις αποθήκες τα τραπεζοκαθίσματα επειδή δεν πληρώνονται τέλη για το χώρο
Δείτε επίσης.
Αξέχαστες εμπειρίες, πολύτιμες γνώσεις και σύνδεση προσέφερε το διήμερο αυτάρκειας στην Αλαγονία
Ιράκ: Οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τη χώρα έπειτα από δύο δεκαετίες
Καλαμάτα: Σκηνές τρόμου για 73χρονη από ληστή μέσα στο σπίτι της
Μεσσηνία: Δεκατρείς παραβάσεις σε οδηγούς και συνεπιβάτη για χρήση κράνους
Προφυλακιστέος ο 38χρονος για τους πυροβολισμούς στην πρώην σύντροφό του
Πολυφαινόλες ελαιολάδου και ύπνος: Τι δείχνουν έρευνες
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο
Καλαμάτα ’80: Πρώτο τεστ για τη Volley League αύριο με ΟΦΗ
Τοπικά 29.09.2026, 14:25
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Διακήρυξη του 1822 στην Αρτεμισία
Τοπικά 29.09.2026, 14:00
Οι… χρησμοί της Ντίνας
Τοπικά 29.09.2026, 12:58
1.750.000 ευρώ για έργα στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης
Τοπικά 29.09.2026, 09:55
Έσπασαν ξανά τα ΕΠΑΛ της Παραλίας!
Τοπικά 29.09.2026, 08:00
Διανοίξεις δρόμων στο κέντρο της Καλαμάτας
Τοπικά 29.09.2026, 07:25
Επέστρεψε στον Θρόνο Της η Παναγία Βουλκανιώτισσα
Φόρτωση…



