13 οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα από τη Μεσσηνία


Τους 13 και όχι τους 15, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, φτάνουν τελικά οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με την οριστική λίστα που δημοσιεύθηκε χθες και αφορά 2.122 καθηγητές σε όλη την Ελλάδα. Όσο για τα δύο άτομα από τη Μεσσηνία, εξαιρέθηκαν βάσει κοινωνικών κριτηρίων.
Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος, τίθενται σε διαθεσιμότητα αναδρομικά από τις 22 Ιουλίου. «Αυτό σημαίνει ότι για 8 μήνες θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους και εάν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποια άλλη θέση για αυτούς στο Δημόσιο, θα απολυθούν».
Πρόκειται, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ, για οικογενειάρχες από 40 έως 60 ετών, ενώ στη λίστα που ανακοινώθηκε χθες για όλη την Ελλάδα περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη. «Ως συνδικαλιστής είχε δικαίωμα να ζητήσει την εξαίρεσή του, αλλά δεν το έκανε. Είπε πως ό,τι ισχύσει θα είναι για όλους» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ εκφράζει έντονη ανησυχία ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις πως δε θα βγουν άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, όλα είναι πιθανά για τη συνέχεια. «Δε θα σταματήσουν εδώ, γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα. Απλώς τώρα θέλουν να μας καθησυχάσουν».
Η Α΄ ΕΛΜΕ έχει ήδη καθιερώσει συναντήσεις εκπαιδευτικών κάθε Πέμπτη στο συγκρότημα των Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων στην Καλαμάτα, όπου γίνονται συζητήσεις για το ποια θα είναι η πορεία των κινητοποιήσεων από Σεπτέμβρη. Μία από τις προτάσεις είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία. Επίσης, προγραμματίζεται τριήμερο εκδηλώσεων λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποιήθηκε χθες, είναι:
 
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΚΟΛΟΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
ΛΑΤΣΑΡΑ ΕΛΕΝΗ – ΙΑΤΡΟΙ
ΛΙΓΓΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ
ΠΑΛΗΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ
ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ
ΧΑΨΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ
 
Της Μαρίας Νίκα