To ΣΔΟΕ…έβγαλε μεροκάματο στη συναυλία της Θώδη


Η ιστορία με την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου/Λυκείου Καρδαμύλης, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης, σε συναυλία – πανηγύρι κατ’ όνομα, “σκυλάδικη” συνεύρεση επί της ουσίας, δεν προκαλεί ερωτηματικά, μόνο ως προς την αισθητική και η ηθική πλευρά του θέματος. Δηλαδή πως είναι δυνατό ένας χώρος μάθησης και πολιτισμού να παραχωρείται σε οποιονδήποτε. Ακόμα κι αν η περιοχή δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους το…καλλιτεχνικό γεγονός έπρεπε να διοργανωθεί σε άλλο χώρο.
Ψάχνοντας το θέμα περισσότερο μάθαμε ότι παραχωρήθηκε από το δήμο αντί ενός ευτελούς ποσού- άγνωστο γιατί- αλλά ότι η βραδιά είχε και παρατράγουδα. Συνεργείο του ΣΔΟΕ που έκανε έλεγχο, κατέγραψε αρκετές παραβάσεις και υπέβαλλε πρόστιμα κάποιων χιλιάδων ευρώ!
Μάλιστα, μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως μαθαίνουμε, ακυρώνονται η μια μετά την άλλη συναυλίες των καλλιτεχνών, ανά την χώρα
 Τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ κάνει ξαφνικούς ελέγχους σε μαγαζιά και beach bar με αποτέλεσμα να σφραγίζονται το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά ανά την Ελλάδα και οι τραγουδιστές να μην πραγματοποιούν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους.
Έτσι ιδιοκτήτης γνωστού beach bar στην Χαλκιδική αποφάσισε να αναβάλει τη συναυλία της Πάολα  μέσω ανακοίνωσης που ανάρτησε στην σελίδα της επιχείρησης στο facebook : «Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν στη Χαλκιδική το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε το live της Πάολα. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας».
Πάντως σε κάθε περίπτωση, η μη έκδοση αποδείξεων συνιστά κλοπή: οι ασυνείδητοι επιχειρηματίες κλέβουν ξεδιάντροπα – όχι μόνον το Δημόσιο, αλλά και το σύνολο των φορολογουμένων, οι οποίοι καλούνται στη συνέχεια να πληρώσουν τα σπασμένα! Η Πολιτεία δεν μπορεί να ανέχεται τέτοια φαινόμενα. Χρειάζεται συνεχής έλεγχος των πάντων και παραδειγματική τιμωρία όσων παρανομούν.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη