Ανοίγει ξανά τις πόρτες του για 6η συνεχόμενη περίοδο το Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του  για 6η συνεχόμενη περίοδο το Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Ήρθε ο Σεπτέμβρης και είναι καιρός να ανοίξει και πάλι, για 6η συνεχόμενη περίοδο, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας! Όπως πάντα, έτσι και αυτή τη χρονιά, η ομάδα εθελοντών του ΚΝΚ θα προσφέρει μια πληθώρα εργαστηρίων, τα οποία ο καθένας θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν.
Αυτή τη χρονιά το κοινό θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει εργαστήρια χορού (λάτιν, παραδοσιακούς, hip-hop, RnB, σύγχρονος), μουσικής (κιθάρα, μπουζούκι, παραδοσιακή μουσική και μουσικοκινητική αγωγή και άλλα), καλλιτεχνικών (ζωγραφική, σχέδιο, design), ανταλλαγής γλωσσικών ικανοτήτων (Αγγλικά, Ισπανικά, Λιθουανικά, Σέρβικα, Τουρκικά, Γερμανικά, Σλοβενικά, Αραβικά, Ελληνικά για ξένους κ.ά.), καθώς και Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Γιόγκα, Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά και πολλά άλλα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Νέων Καλαμάτας μπορεί κάποιος να βρει στο www.kentroneon.wordpress.com.
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 5.00 έως τις 9.00 μ.μ.
«Όπως όλοι γνωρίζουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «το Κέντρο Νέων είναι ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος που βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό. Έτσι και οι εγγραφές θα γίνονται από εθελοντές και δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά γράφτηκαν 2.000 μέλη, ζητάμε και τη βοήθεια του κοινού για την ομαλή λειτουργία των εγγραφών. Δυστυχώς, λόγω περιορισμένου χώρου αλλά και της φύσης του εγχειρήματος, μπορεί να καλύψει μόνο 500 θέσεις στις 35 εργαστηριακές ενότητες, οπότε για τα εργαστήρια που υπάρχει περισσότερη ζήτηση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».
 
Τι είναι;
Το ΚΝΚ είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!
Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης.
Εκτός από τους ντόπιους εθελοντές, στις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας του χώρου βοηθούν και εθελοντές που έρχονται από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Όποιος θέλει να βοηθήσει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας να γίνει βιώσιμο, μπορεί να προσφέρει μια προαιρετική δωρεά των 10 ευρώ για τις εγγραφές. Το ποσό αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας υποχρεούται να εκδίδει απόδειξη δωρεάς.
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, όπως πάντα, συνεχίζει να προσφέρει εργαστήρια ανταλλαγής γνώσεων εντελώς δωρεάν χωρίς καμία απολύτως οικονομική υποχρέωση από τους συμμετέχοντες.
Η διαχείριση του ΚΝΚ γίνεται από την ομάδα των 50 εθελοντών του, η οποία φυσικά είναι ανοικτή για οποιονδήποτε θελήσει να εμπλακεί πιο ενεργά στην ζωντανή αυτή διαδικασία.