Αντιδράσεις για την παραχώρηση του χώρου στα «Παλιάμπελα» στην ομάδα της Καλαμάτας


Από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Μόνο… ανέφελη δεν ήταν για τη Δημοτική Αρχή η παραχώρηση μέρους της περιοχής «Παλιάμπελα» στην ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, θέμα που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει τη μελέτη για την περίφραξη του χώρου όπου θα διαμορφωθεί το γήπεδο, έργο προϋπολογισμού 37.000 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από το Δήμο ενώ ο χώρος αυτός έχει ήδη παραχωρηθεί στην ομάδα της Καλαμάτας, για 18 χρόνια μάλιστα.
Σύμφωνα, όμως, με το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Πουλόπουλο, για να γίνει το γήπεδο θα χρειαστεί ο Δήμος να δαπανήσει ποσό που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 500.000 ευρώ, χρήματα που θα πληρώσουν οι δημότες της Καλαμάτας σε εποχή σκληρής κρίσης. Αντιπρότεινε, δε, να δοθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα το γήπεδο των Σφαγείων (αφού μπει χλοοτάπητας και γίνουν ορισμένες άλλες απαραίτητες εργασίες) και τα λεφτά που θα έδινε για το γήπεδο στα «Παλιάμπελα», να δοθούν για να αντικατασταθεί το πανί στο γήπεδο της Τέντας, όπως και σε άλλα σημαντικά έργα για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης. «Σε εποχή κρίσης ο Δήμος παραχώρησε γη στην ομάδα της Καλαμάτας και της φτιάχνει και γήπεδο» σχολίασε.
Αρνητικός στην παραχώρηση του χώρου ήταν και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος, που υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ρατσιστική συμπεριφορά και ειδικότερα μεταχειρίζεται με ειδικό τρόπο την επαγγελματική ομάδα της Καλαμάτας, όπως τη χαρακτήρισε, ενώ έχει τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης να στριμώχνονται σε τρία μόνο γήπεδα.
Και ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι τα «Παλιάμπελα» έπρεπε να διατεθούν για την άθληση των κατοίκων της Δυτικής Γειτονιάς και όχι για τις ανάγκες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ συμφώνησε με όσα είπε ο Δημήτρης Πουλόπουλος.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απάντησε από την πλευρά του ότι το γήπεδο στα «Παλιάμπελα» θα μπορεί ο Δήμος να το διαθέσει και σε άλλους εκτός από την ομάδα της Καλαμάτας.
Παραδέχτηκε δε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να δοθεί στην ομάδα το γήπεδο των Σφαγείων, σημείωσε όμως ότι αυτό δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στο Ταμείο Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου.
Ο κ. Νίκας τόνισε ακόμη ότι το κόστος δημιουργίας του γηπέδου δε θα είναι αυτό που παρουσίασε ο κ. Πουλόπουλος, ενώ αναφέρθηκε σε σειρά έργων και σχεδιασμών για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου.