Είχε καταδικαστική απόφαση και 10 χρόνια δεν το πήρε κανείς χαμπάρι!

Είχε καταδικαστική απόφαση  και 10 χρόνια δεν το πήρε κανείς χαμπάρι!

Μόνο η φράση «Ελλάς, το μεγαλείο σου!» μπορεί να περιγράψει αυτό που συνέβη σε 50χρονο, καταγόμενο από τη Μεσσηνία, ο οποίος διαμένει μόνιμα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχώς ταξιδεύει και περνά τα σύνορά μας από τα τελωνεία και τα αεροδρόμια.
Την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ βρισκόταν εδώ και μόλις δύο ημέρες, έχοντας περάσει φυσικά από τους σχετικούς ελέγχους εισόδου στη χώρα, τον σταμάτησε η Τροχαία στη Λάρισα για έλεγχο. Εκεί με έκπληξη ο Μεσσήνιος άκουσε τους τροχονόμους να τον ενημερώνουν ότι συλλαμβάνεται, διότι σε βάρος του εκκρεμεί εδώ και 10 χρόνια, από το 2003, απόφαση δικαστηρίου της Καλαμάτας με ποινή φυλάκιση 2 ετών, για υπεξαίρεση! Ο 50χρονος πριν καλά καλά καταλάβει βρέθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Λάρισα.
Εκεί αποκαλύφθηκε ότι στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε νοικιάσει από εταιρεία ένα αυτοκίνητο, το οποίο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το έκλεψαν. Η εταιρεία, όμως, προχώρησε σε μήνυση εναντίον του και δικάσθηκε ερήμην για υπεξαίρεση. Ο ίδιος, όπως δήλωσε, ποτέ δεν έμαθε πως έχει δικαστεί για τέτοιο αδίκημα, ούτε καν πως είχε σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε προχθές στο Αυτόφωρο Καλαμάτας, όπου κατατέθηκε εκπρόθεσμη έφεση και δόθηκε αναστολή της ποινής μέχρι την εκδίκασή της.
Άξιο απορίας είναι πώς 10 ολόκληρα χρόνια, ενώ ο 50χρονος περνούσε συνεχώς από έλεγχο διαβατηρίου και ταξίδευε, κανείς δεν τον σταμάτησε!
Β.Β.