Εννέα αγώνες «ρεβάνς» για τη β΄ φάση του Κυπέλλου, τα χθεσινά αποτελέσματα (φωτογραφίες)

Εννέα αγώνες «ρεβάνς» για τη β΄ φάση του Κυπέλλου, τα χθεσινά αποτελέσματα (φωτογραφίες)

Οι υπόλοιποι εννέα αγώνες «ρεβάνς» της β΄ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας διεξάγονται σήμερα και αύριο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συναντήσεις.
Ο ΑΣ Ανδρούσας περιμένει τον ΑΟ Κυπαρισσίας, ο ΑΟ Φαραί «κοντράρεται» με τον Δωριέα Δωρίου, ο Αστέρας Βαλύρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Ηρακλής Καλαμάτας περιμένει τον Πάμισο Μεσσήνης, ο Απόλλων Καλαμάτας φιλοξενεί τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, ο ΑΟ Μεθώνης «συγκρούεται» με τον Αίαντα Καλαμάτας, ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Σπερχογείας, ο Αστέρας Μικρομάνης «κοντράρεται» με την ΑΕ Αβίας, ενώ ο Πανιώνιος υποδέχεται αύριο τον Αστέρα Αρφαρών.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΑΕ ΑΒΙΑΣ
Ν’ ανατρέψει το σκορ του πρώτου ματς θα προσπαθήσει κόντρα στην ΑΕ Αβίας ο Αστέρας Μικρομάνης, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση. Ο τεχνικός Σταύρος Φράγκος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η ομάδα του Κάμπου, που θα της δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο προπονητής Νίκος Σαββίδης ενδέχεται να μην έχει ορισμένους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
 
ΒΑΛΥΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.
Χωρίς άγχος υποδέχεται τον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο Αστέρας Βαλύρας, καθώς μετά τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης έχει κριθεί ποια ομάδα θα συνεχίσει στο θεσμό. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» της Ιθώμης Μιλτιάδης Μαυροειδής βλέπει τον σημερινό αγώνα ως ένα δυνατό φιλικό τεστ προετοιμασίας. Νοκ άουτ είναι ο Γιάννης Καρύδης (έχει υπόλοιπο τιμωρίας από την περυσινή σεζόν).
Στους «ερυθρόλευκους» τώρα, οι προπονητές Σπύρος Τσίκινης και  Ηλίας Μαστορέας αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Νοκ άουτ είναι οι Νίκος Περιβολάρης, Βασίλης Πανταζής, Κρέαρχος Αλεξανδρόπουλος (τραυματίες).
 
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΣ Ανδρούσας, ο ΑΟΚ έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Ο τεχνικός της ομάδας της Ανδρούσας Κώστας Καλογερόπουλος, ο συνεργάτης του Απόστολος Παναγόπουλος και οι  ποδοσφαιριστές τους, γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολο έργο αλλά με τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους αισιοδοξούν για την μεγάλη ανατροπή.
Νοκ άουτ είναι οι Γιώργος Λάζαρης, Γιώργος Κάλλας, Μιχάλης Καντζιλιέρης, Γιώργος Γάλλος (για διάφορους λόγους). Υπολογίζονται πάντως κανονικά οι νεοαποκτηθέντες Βασίλης Κρεμμύδας και Παναγιώτης Φαράντος (αποθεραπεύτηκαν).
Με προβλήματα θ’ αγωνιστεί ο ΑΟΚ. Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Παντελή Μπίζο, Χρήστο Αναστασίου, Στρέπι, Ντιόπ, Μιτρόβ (λόγω μη έκδοσης των δελτίων). Επιστρέφει ο Κώστας Μανδραπήλιας (εξέτισε την ποινή του).
Η τριφυλιακή ομάδα στοχεύει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα.
 
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ- ΑΙΑΝΤΑΣ Κ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θέλει να συνδυάσει κόντρα στον Αίαντα Καλαμάτας ο ΑΟ Μεθώνης, περνώντας στην φάση των «16». Ο τεχνικός της ομάδας της Πυλίας Παναγιώτης Βλαχόγιαννης και ο άμεσος συνεργάτης του Νίκος Νικολόπουλος προβληματίζεται για την συμμετοχή των Φραγκίσκου Κεράνη (ταλαιπωρήθηκε από ίωση), Κώστα Μιχόπουλου (λόγω δελτίου) και Λάκη Καλογερόπουλου (τραυματία).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει η Καλαματιανή ομάδα. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. – ΠΑΜΙΣΟΣ Μ.
Να επαναλάβει την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ματς και ό,τι βγει θα επιδιώξει στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με τον Πάμισο Μεσσήνης ο Ηρακλής Καλαμάτας. Ο τεχνικός των κυανόλευκων Νίκος Μουλατσιώτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Βασίλη Λυμπερόπουλου (τιμωρημένος), Νίκου Σώφτη και Στράτη Τζανετέα (δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα δελτία τους).
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες θα προσπαθήσουν οι «πράσινοι» της Μεσσήνης συνεχίζοντας στο θεσμό. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος αναμένεται να έχει και τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες (απουσίασαν  από την πρώτη συνάντηση λόγω δελτίων).
 
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κ. – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Καλαμάτας Τζίμης Αναστασόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του είναι αποφασισμένοι για την ανατροπή κόντρα στον ΑΟ Σπερχογείας. Νοκ άουτ για τους «πράσινους» είναι ο  Δημήτρης Πολίτης (τραυματίας).
Στο στρατόπεδο τώρα του ΑΟ Σπερχογείας, ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βασίλη Μαλλικούρτη (τιμωρημένος). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Βασιλογιαννακόπουλου, Μανώλη Μούστου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς) και ορισμένων εκ των νεοαποκτηθέντων (λόγω δελτίων).
 
 
ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Νίκη με καλή εμφάνιση θέλει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας ο Απόλλων Καλαμάτας. Ο τεχνικός της Καλαματιανής ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης αναμένεται να έχουν περισσότερες λύσεις  αφού εκδόθηκαν τα δελτία των υπόλοιπων νεοαποκτηθέντων.
Ενισχυμένος με τους Γιάννη Μαραγκό και Κώστα Στυλιανόπουλος (απουσίασαν από το πρώτο ματς) θ’ αγωνιστεί ο Μιλτιάδης. Η τριφυλιακή ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.
 
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΔΩΡΙΟ
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες του θα επιδιώξει εναντίον του Δωριέα Δωρίου ο ΑΟ Φαραί, περνώντας πανηγυρικά στην προημιτελική φάση. Την Καλαματιανή  ομάδα αναμένεται να «κοουτσάρει» κανονικά ο Κώστας Κλάδης (απουσίαζε στη Ζάκυνθο) με συνεργάτη τον Βασίλη Μπλέτσα.
Χωρίς άγχος θ’ αγωνιστεί ο Δωριέας Δωρίου. Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος προβληματίζεται για τη συμμετοχή των νεοαποκτηθέντων Ζαχαρία Αθανασόπουλου, Τάσου Βεσέλι, Σταύρου Γιαννόπουλου, Νίκου Μακρυνιώτη λόγω δελτίων.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΦΑΡΑ
Χωρίς άγχος φιλοξενεί αύριο τον Αστέρα Αρφαρών ο Πανιώνιος. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» Γιώργος Καλόμαλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Στο στρατόπεδο τώρα του Αστέρα Αρφαρών αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αριστοτέλη Μαθιού, Γιώργου Γιαννακόπουλου και Κώστα Σακκά (για διάφορους λόγους). Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα  5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Αβίας: Γ. Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Δ. Καραπιπέρης, Ε. Μακρής, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Βασίλης Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Κυπαρισσίας: Ν. Γκούμας, Η. Ρέκκας, Σ. Παλλαδινός
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Αίαντας Καλαμάτας: Δ. Γιαννόπουλος, Ι. Λουκάς, Φ. Κασκάνης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Πάμισος Μεσσήνης: Η. Αλεξέας, Π. Σερεμέτης, Δ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας:  Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Β. Βρυώνης, Χ. Καστανάς
6.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Ν. Τουρλομούσης, Ν. Κατσάς, Β. Γιαννέας
8.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Δωριέας Δωρίου: Η. Νικολόπουλος, Σ. Τσαούση, Η. Τσουλάκος
 
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου – 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος  – Αστέρας Αρφαρών: Ε. Ζαρακοβίτης, Α. Παυλοπούλου, Β. Γιαννέτσος.
 

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΚΟΛΑ 6-0 ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΟ ΒΕΡΓΑΣ
Με μια …ντουζίνα γκολ στην επόμενη φάση του κυπέλλου
Με μια μεγάλη σε έκταση νίκη συνδύασε τον πρώτο αγώνα στην ανακαινισμένη έδρα του και το χαλί του Μελιγαλά ο Εθνικός, κερδίζοντας το ιδιαίτερα νεανικό συγκρότημα του ΑΟ Βέργας με 6-0. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα και στο πρώτο παιχνίδι στην Καλαμάτα κι έτσι πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τη γ’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Στο χθεσινό ματς η επικράτηση ήρθε το ίδιο εύκολα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3-0 στο 30λεπτο με γκολ των Τσώνη, Καραπετιάν, Μουρούσια και τον Γερμάνη να κλείνει το σκορ του ημιχρόνου στο 4-0. Στην επανάληψη οι Μελιγαλαίοι σημείωσαν δύο ακόμη γκολ στο 65ο λεπτό περίπου με τον Βασιλόπουλο και ένα δεκάλεπτο πριν το φινάλε με τον Ντούζια.
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 150 φίλοι του Εθνικού που περιμένουν την ομάδα τους να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής, αλλά και στο κύπελλο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Ι. Μητσέας (60’ Ξενούλης), Γερμάνης, Στρατής, Κανελλόπουλος, Δικαίος, Ηλ. Μητσέας, Τσώνης (56’ Ντούζια), Θανόπουλος, Μουρούσιας, Καραπετιάν (46’ Βασιλόπουλος), Ν. Εμμανουήλ.
ΑΟ ΒΕΡΓΑΣ: Καρμοίρης, Νικολακόπουλος (70’ Τριάντος), Μπάκας, Βουρλάκος, Κολοκάθης, Ξένος, Σακελλαρόπουλος (75’ Γιαννακόπουλος), Γεννάτος (46’ Αλεξανδρόπουλος), Νικολόπουλος, Μανεσιώτης, Πουλουπάτης.
 
  
ΜΕ 2-0 ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΑΤΡΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ
Νίκησε και μέσα στην Πύλο η Εράνη
Οι ελπίδες ανατροπής δεν επιβεβαιώθηκαν στην Πύλο, με τον Τσικλητήρα να γνωρίζει και δεύτερη ήττα από την Εράνη, αποχαιρετώντας νωρίς το κύπελλο. Οι Φιλιατρινοί από την πλευρά τους μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα, επικράτησαν χθες με 0-2 και θα συνεχίσουν στη γ’ φάση, όπου θα βρουν στο δρόμο τους την προσεχή Τετάρτη τον νικητή της αναμέτρησης Απόλλωνας-Μιλτιάδης (παίζουν σήμερα). 
Στο χθεσινό ματς η ομάδα που προπονεί φέτος ο Δημήτρης Παναγιώτου, αφού κατόρθωσε να βγει αλώβητη από την πίεση των γηπεδούχων στο α’ μέρος, κατόρθωσε να φτάσει στο γκολ, σε ένα καίριο σημείο, όπως είναι η εκπνοή του ημιχρόνου, με «δράστη» τον Μοροσάνου, ο οποίος αιφνιδίασε με σουτ έξω από την περιοχή τον αντίπαλο γκολκήπερ.
Στην επανάληψη οι Πυλιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Σωτηρόπουλου. Ωστόσο το γκολ ήρθε και πάλι από την άλλη μεριά, με τον Κόλλια να διπλασιάζει με όμορφο τρόπο (προσποίηση και σουτ μέσα από την περιοχή) τα γκολ της Εράνης, «σφραγίζοντας» με ξεκάθαρο τρόπο την πρόκριση της φιλιατρινής ομάδας.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Νικολόπουλος, Βιδάκης (40’ Π. Τσώνης), Παπαγεωργίου (75’ Διαμαντόπουλος), Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης (70’ Π. Καλδής), Μάρρης, Σωτηρόπουλος, Δούνιας, Διακουμής, Κουλόπουλος.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης, Μπεγλεκτσής, Γκρέτσα, Κιούτακ (75’ Νικολόπουλος), Αναστασόπουλος, Κώτσος (65’ Γκίνος), Μοροσάνου (80’ Γαλανόπουλος), Κόλλιας.

Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-1 ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΑΜΦΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ «Π. ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ»
Πρόκριση με νίκη καρμπόν

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, προκρίθηκε ο Πανθουριακός (θ’ αντιμετωπίσει σε διπλές συναντήσεις τον Εθνικό Μελιγαλά), καθώς επικράτησε και στον αγώνα ρεβάνς με 2-1 του Παπαφλέσσα Άμφειας χθες στο δημοτικό γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς».
Το ματς ήταν δυνατό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.
Ο Πανθουριακός προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Χρυσοβαλάντη Σπυρόπουλου (17΄ με σουτ).
Ο Παπαφλέσσας Άμφειας ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Γιώργου Δωδέκατου (35΄ με πλασέ).
Ο Βασίλης Μωράκης (90΄ με σουτ) χάρισε τη νίκη με  2-1 στον Πανθουριακό. Δοκάρι για τον Παπαφλέσσα Άμφειας είχε ο Χαράλαμπος Κορομηλάς (80΄ σε σουτ).
Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Αλεξέας, με βοηθούς τους Γιάννη Λουκά και Χάρη Τσοπανάκη.
Αποβλήθηκε στο 30΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ηλίας Σακκάς (Παπαφλέσσας Άμφειας).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Κώστας Καρλαύτης): Παπατζίκης, Μπάλας, Καστριτσέας, Δουρούμης, Γεωργαντάς, Β. Καρλαύτης, Μωράκης, Σισμανίδης (62΄ Σεφεράσι), Μουλιάτος, Χόλμπαν, Σπυρόπουλος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ (Δημήτρης Αναστασόπουλος): Παναγιωτίδης, Δ. Πουλόπουλος, Γ. Μαλαπάνης (70΄ λ. τρ. Γ. Τρίκας), Π. Σακκάς, Χ. Πουλόπουλος, Π. Μαλαπάνης, Μπιτσάνης (65΄ Σπυρόπουλος), Γ. Δωδέκατος, Μουτσούλας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0 ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ»
Mε γκολ των Μπουραντώνη (2΄), Ασημακόπουλου

Η Ομόνοια επικράτησε με 3-0 του Κεραυνού Καλαμάτας χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Το ματς ήταν δυνατό, και εκτός από τα τρία γκολ είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Δεν έλειψαν δε τα σκληρά μαρκαρίσματα με τον διαιτητή Κώστα Ψηλοπαναγιώτη να δείχνει δύο κόκκινες κάρτες και αρκετές κίτρινες.
Η Ομόνοια κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Παναγιώτη Μπουραντώνη, ενώ στο β΄ ημίχρονο άσκησε μεγάλη πίεση που της απέφερε δύο ακόμα γκολ με τους Παναγιώτη Μπουραντώνη και Γιώργο Ασημακόπουλο.
Ο Κεραυνός Καλαμάτας στάθηκε αρκετά καλά, έχασε ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι στο φινάλε του ματς.
 ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
11΄ ο Παναγιώτης Μπουραντώνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Κεραυνού Καλαμάτας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.
15΄ ο Γιάννης Ντόκο δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Κεραυνού Καλαμάτας, βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής όμως Κώστας Ψηλοπαναγιώτης του έδειξε κίτρινη κάρτα για «θεάτρο».
19΄ ο Δημήτρης Παντελόπουλος, γυριστό σουτ, ο Θεόδωρος Σταθάς απέκρουσε σε κόρνερ.
20΄ ο Γιάννης Κοζοκάρου, δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Θεόδωρος Σταθάς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
43΄ο Γιάννης Ντόκο ωραία ατομική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ.
55΄ ο Αργύρης Κωστόπουλος σέντρα ακριβείας, ο Τάσος Σκώκος αφρούρητος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, μόλις άουτ.
60΄ ο Γιάννης Κοζοκάρου σέντρα σουτ, ο Νίκος Σπυρόπουλος προσπάθησε να διώξει η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι σε κόρνερ.
63΄ο Αργύρης Κωστόπουλος ωραία σέντρα, ο νεαρός Νίκος Ορφανός έδιωξε σωτήρια προ του Παναγιώτη Μπουραντώνη.
66΄ ο Γιάννης Κοζοκάρου, δυνατό σουτ, ο Κώστας Κορομηλάς απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή.
70΄  ο Γιώργος Καλογερόπουλος ωραίο γύρισμα, ο Παναγιώτης Μπουραντώνης με πλασέ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη – πρόκριση της Ομόνοιας.
85΄ ο Γιώργος Ασημακόπουλος με πλασέ πέτυχε το τελικό 3-0.
90΄ ο Γιάννης Κοζοκάρου, μακρινό σουτ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Το ματς σφύριξε ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, ο οποίος είχε δύσκολο έργο. Βοηθοί ήταν οι Δημήτρης Ταβουλαρέας και Φώτης Κασκάνης.
Αποβλήθηκαν στο 83΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κώστας Κορομηλάς (Ομόνοια) και στο 89΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κώστας Λότσης (Κεραυνός Καλαμάτας).
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Σταθάς, Γυφτέας, Σκώκος, Κάππος (80΄ Ασημακόπουλος), Σπυρόπουλος, Κορομηλάς, Ντόκο, Σταματόπουλος, Δρογγίτης (46΄ Καλογερόπουλος), Μπουραντώνης, Ντάσης (46΄ Αργ. Κωστόπουλος).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάσος Χαρίτος): Κουρεντζής, Γιαμαρέλος, Παπαγεωργίου (40΄ Σταθόπουλος), Λότσης, Κουτσαντώνης, Κότσης (87΄ Γαλίτης), Ορφανός (63΄ Νιάρχος), Μπεσσής, Παντελόπουλος, Κοζοκάρου, Αλεβίζος.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Αντώνης Κουτρουμπής, ενώ γιατρός ο Γεώργιος Πανομήτρος.
Το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι.

ΔΟΞΑ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 2-1
Καλαματιανή πρόκριση, σε ένα παιχνίδι με ένταση και αμφισβητούμενο γκολ που δεν μέτρησε
ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Βλαχόπουλο είχε αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς και η αναμέτρηση που φιλοξενήθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ανάμεσα στη Δόξα και τον Παπαφλέσσα ήταν πολύ δυνατή από το ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έδειξαν αν κρατούν την πρόκριση, ανοίγοντας πρώτοι το σκορ στο 19’ με τον Γεωργακόπουλο. Οι Καλαματιανοί όμως ευτύχησαν να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση με γκολ του Πειδή από στημένη φάση, κρατώντας στα χέρια τους το εισιτήριο για την γ’ φάση, ενώ το έργο τους διευκόλυνε η παιδαριώδης αποβολή του Αργ. Ζέρβα στο 44’ που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στην επανάληψη η αριθμητική διαφορά, αλλά και η εμφανής κόπωση για το συγκρότημα που προπονεί ο Παντελής Τσιγαρίδης έδωσαν την πρωτοβουλία του παιχνιδιού στη Δόξα. Κι αν οι φιλοξενούμενοι εκφράζουν παράπονα προς τον διαιτητή Ηλία Νικολόπουλο ότι η ισοφάριση ήρθε με ανύπαρκτο φάουλ, η ομάδα του Βασίλη Παρθένιου διαμαρτύρεται για ένα γκολ στο 77’, οπότε ο Κυριαζόπουλος φαίνεται ότι παραβίασε την εστία του Καυκά, όμως καθώς τα σχισμένα δίχτυα δεν συγκράτησαν τη μπάλα εντός εστίας, άφησαν αμφιβολίες και στο διαιτητικό τιμ (στην πλευρά της Σοφίας Αθανασοπούλου, ενώ β’ βοηθός ήταν ο Νίκος Κατσάς), που δεν υπέδειξε ποτέ τη σέντρα, ξεσηκώνοντας εντονότατες διαμαρτυρίες από πλευράς Δόξας.
Τουλάχιστον η συγκεκριμένη φάση δεν έμελλε να κρίνει το παιχνίδι, αφού το 1-1 ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην Καλαματιανή ομάδα, η οποία επιπλέον σφράγισε την επιτυχία της με νίκη χάρις στο δεύτερο γκολ που πέτυχε στην εκπνοή ο Θ. Αναστασόπουλος με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από πλασέ του Δημόπουλου.
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γκολώνης, Καννάς, Κυριαζόπουλος, Βούλγαρης, Κρεμμυδάς, Θεοδωρακόπουλος (67’ Κοζομπόλης), Δ. Δημόπουλος, Νινιός (46’ Θ. Αναστασόπουλος), Πειδής, Σπανός, Ψαρρέας.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: Καυκάς, Ταβουλάρης, Φεσσάτος (55’ Λιανός), Μαθιόπουλος, Στασινόπουλος, Λάζαρης, Ε. Γιάνναρης (78’ Κονταργύρης), Γεωργακόπουλος, Μαρούσης, Τσιγαρίδης, Αργ. Ζέρβας.
 Το φιλμ του αγώνα
7’ παράλληλη πάσα του Ψαρρέα σχεδόν από τη γραμμή του άουτ στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά ο νεαρός Θεοδωρακόπουλος κάνει ήδη κίνηση χάνοντας την επαφή με τη μπάλα
12’ ο Γεωργακόπουλος πέρασε ωραία τη μπάλα με τη μία, αλλά το σουτ του Ζέρβα έφυγε ψηλά άουτ
13’ δυνατό διαγώνιο σουτ του Μαρούση έξω από την περιοχή, ο Γκολώνης απέκρουσε
16’ σέντρα του Μαρούση στο 2ο δοκάρι, πολύ κακό πλασέ από τον Γεωργακόπουλο και άουτ
17’ ωραίος συνδυασμός Τσιγαρίδη-Ζέρβα και σουτ του Γεωργακόπουλου με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δεξί «Γ» του Καυκά
19’ ο Ζέρβας εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Γεωργακόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το Βλαχόπουλο
29’ ωραία ατομική προσπάθεια του Σπανού που πέρασε πάνω στη γραμμή του άουτ δύο παίκτες, έκανε και τη σέντρα με τον Ταβουλάρη να διώχνει σε κόρνερ, όμως ήδη ο διαιτητής κ. Νικολόπουλος είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του Παπαφλέσσα
33’ ο Πειδής εκτέλεσε χαμηλά ένα φάουλ ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή και λίγο πλάγια, με τη μπάλα να βρίσκει λίγο και στο τείχος καταλήγοντας στα δίχτυα του Καυκά. Η ισοφάριση της Δόξας αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους, καθώς θεώρησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Λάζαρη, όπου υποδείχθηκε το φάουλ
35’ εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γεωργακόπουλου μέσα στην περιοχή, ο οποίος γύρισε το σώμα του και έπιασε το δυνατό βολέ, όμως ο Γκολώνης σε ετοιμότητα απέκρουσε
37’ σουτ του Ψαρρέα, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καυκά
44’ αποβλήθηκε εκτός φάσης ο Αργ. Ζέρβας που σχολίαζε με …γαλλικά τις αποφάσεις του διαιτητή κ. Νικολόπουλου
63’ διαγώνιο σουτ του Πειδή, έδιωξε εντυπωσιακά  στη γωνία του ο τερματοφύλακας του Βλαχόπουλου
68’ ο Τσιγαρίδης ευνοήθηκε από μια κόντρα μέσα στην περιοχή έκανε και το χαμηλό σουτ, με τον γκολκήπερ της Δόξας ν΄αποκρούει
70’ καλοχτυπημένο φάουλ του Κυριαζόπουλου απέκρουσε ο Καυκάς
77’ έπειτα από φοβερή πάσα ακριβείας του Δημόπουλου, ο Κυριαζόπουλος κοντρόλαρε και σούταρε, πανηγυρίζοντας με τους συμπαίκτες και τον πάγκο της ομάδας του ένα γκολ που δεν μέτρησε ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά φαίνεται ότι η μπάλα πέρασε μέσα από τα τρύπια δίχτυα, με τη βοηθό κα Αθανασοπούλου και τον διαιτητή κ. Νικολόπουλο να δείχνουν συνέχεια στο παιχνίδι
88’ διαγώνιο σουτ του Κυριαζόπουλου, ο Καυκάς έδιωξε και στην επαναφορά ο Πειδής είχε κακό σουτ άουτ.
91’ κόρνερ του Κυριαζόπουλου από αριστερά ο Δημόπουλος έπιασε το πλασέ στο πίσω δοκάρι, με τον Αναστασόπουλο να …διορθώνει με κεφαλιά την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς τη στα δίχτυα και γράφοντας το τελικό 2-1.

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου 2-0 στην Καλλιθέα
Με γκολ του Βασίλη Δημητρίου

Με γκολ του Βασίλη Δημητρίου (17΄ και 25’ με σουτ), ο ΑΟ Διαβολιτσίου επικράτησε με 2-0 χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας της τοπικής ομάδας, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας (θα αντιμετωπίσει σε διπλές συναντήσεις τον νικητή του ζευγαριού ΑΟ Φαραί-Δωριέας Δωρίου).
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου εκτός από τα δύο γκολ έχασε αρκετές ευκαιρίες, ο δε τεχνικός του Σωτήρης Δημάκης, χρησιμοποίησε και πάλι τρεις νεαρούς (προέρχονται από την ακαδημία) τους Τσαουσάι, Ντουμάνη, Τασιόπουλο.
Η ομάδα της Καλλιθέας έκανε εξαιρετική εμφάνιση και έχασε ευκαιρίες με τους Γιάννη Κατσίβα, Θεόδωρο Λέκκα, Κώστα Κάππο.
Τη συνάντηση σφύριξε ο Νίκος Τουρλομούσης, ενώ βοηθοί ήταν οι Κώστας Αδαμόπουλος, Αντώνης Καλογερόπουλος.
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Βασίλης Ράλλης): Δημητρακόπουλος, Νταϊφώτης, Δ. Λίγκρης, Ανεστόπουλος, Αν. Σαρδέλης (70΄ Γάλλος), Κάππος (83΄ Π. Λέκκας), Ν. Σαρδέλης (80΄ Στ. Σαρδέλης), Καλδής, Θ. Λέκκας, Κατσίβας, Μπαρδόσι.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Σωτήρης Δημάκης, Μιχάλης Παυλάκης): Κουκούτσης, Θ. Δημητρίου, Κουπούζος, Βουρνάς (78’ Τσαουσάι), Βεργόπουλος, Δασκαλάκης (85’ Τασιόπουλος), Καννέλος, Γεωργαντάς, Χαρίτος, Β. Δημητρίου, Π. Δημητρίου (80’ Ντουμάνη).

Ο Τέλος Άγρας 2-0 τον Πατίστα
Ο Τέλος Άγρας κέρδισε αργά χθες το βράδυ στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τη γ’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας (είχε επικρατήσει στην έδρα του 3-2). Οι Γαργαλιανιώτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ έπειτα από σέντρα του Γεωργιόπουλου στο 20’, ενώ σφράγισαν την επιτυχία τους στο 80’ με γκολ του Κώστα Γεωργόπουλου.
Επόμενος αντίπαλος των ερυθρολεύκων στο θεσμό την προσεχή Τετάρτη ο νικητής Μικρομάνη-Αβία.

 
Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων «ρεβάνς» της β΄ φάσης
Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων «ρεβάνς» της β΄ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας είχαν ως εξής:
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 2-1
Πανθουριακός – Παπαφλέσσας Άμφειας 2-1
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Βέργας 6-0
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΟ Διαβολιτσίου  0-2
Τσικλητήρας Πύλου – Εράνη Φιλιατρών 0-2
Ομόνοια – Κεραυνός Καλαμάτας 3-0