Καλαμάτα: Ήρθαν και αρέσουν οι Ιταλοί, ενώ χάθηκε ο Πούτσης


Την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα της Καλαμάτας έκαναν χθες οι δύο Ιταλοί ποδοσφαιριστές που έχει συστήσει ο Λεονάρντο Κουράτολο, πρώην πρόεδρος του Αστέρα Αμαλιάδας και αντιπρόσωπος της εταιρείας Legea, που έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Μαύρη Θύελλα. Σε πρώτη φάση δικαίωσαν την αναμονή ο υψηλόσωμος έγχρωμος Μπόρις Ονβόνγκ και ο βραχύσωμος Σιμόνε Τσιρίλο, που αγωνίζονται ως επιθετικοί, δείχνοντας θετικά στοιχεία. Το ίδιο ισχύει για τον Βέλγο αμυντικό Ντια Αλιού, ενώ οι δύο νεαροί Νιγηριανοί ακραίοι επιθετικοί Ογιοντάλε Γουίλφρεντ και Μπέντζαμιν Εφέ θα πρέπει να «βγάλουν μάτια» για να μπει η διοίκηση σε διαδικασία να τους εκδώσει δελτία, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες για παίκτες που δεν έχουν κοινοτικό διαβατήριο.
 
Νέα προσθήκη ο Γ. Μπλέτσας
Το ρόστερ της Καλαμάτας μεγάλωσε κατά έναν ακόμη ποδοσφαιριστή μετά την προσθήκη του Γιώργου Μπλέτσα. Ο Γιαννιώτης 18χρονος μεσοεπιθετικός συμμετείχε στις δοκιμές της περασμένης εβδομάδας και ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με τον προπονητή Νίκο Κακαλέτρη να εισηγείται την απόκτησή του. Μετά την τακτοποίηση της μετακόμισής του συμμετέχει κι αυτός κανονικά στις προπονήσεις της Μαύρης Θύελλας.

Αντίθετα, απροσδόκητα αρνητικά τροπή πήρε το θέμα του Πούτση. Ο ικανός νεαρός Αλβανικής καταγωγής μέσος έμεινε ελεύθερος μετά την μετατροπή της Γ’ Εθνικής σε ερασιτεχνική κατηγορία. Η ειρωνεία είναι ότι το χτίσιμο της νέας Καλαμάτας θα ξεκινούσε από αυτόν, δεδομένου ότι ήταν το μοναδικό εν ισχύ συμβόλαιο! Πλέον όμως πέρα από τις «τρύπες» στο ρόστερ που σχεδίαζε η διοίκηση να καλύψει θα πρέπει να προστεθεί μια ακόμη επιλογή.
Τέλος, στις προπονήσεις συμμετέχει από χθες και ο νεαρός τερματοφύλακας Ανδρέας Κολοβούρης. Μαζί με τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο πλέον υπάρχουν δύο επιλογές κάτω από τα δοκάρια, ωστόσο αναζητείται ακόμη ένας έμπειρος γκολκήπερ. 
Χ.Ε.

«ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ» ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΟΝΤΒΟNΓΚ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Έμειναν στο 0-0 σε φιλικό ματς προετοιμασίας  

 Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ζάκυνθος και Καλαμάτα την Κυριακή (8/9), στο πρώτο τεστ της ομάδας του Ιονίου μπροστά στο κοινό της εν όψει της παρθενικής συμμετοχής της στη Β’ Εθνική.
Το φιλικό ποιοτικά ήταν μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με το πρώτο ημίχρονο αρκετά μοιρασμένο και με τις δύο ομάδες να κινούνται περισσότερο στο χώρο του κέντρου.
Στο 13’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν σε σέντρα του Καραχάλιου ο Γεωργακόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από καλή θέση. Η «απάντηση» της Ζακύνθου ήρθε στο 21’, όταν ο Αργεντινός Κουνσόλο με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή σούταρε για να μπλοκάρει ο Κολοβούρης.
Η πλέον αξιόλογη στιγμή, όμως, ήρθε στο 41’ για λογαριασμό των γηπεδούχων, όταν ο Ότα έπειτα από ελιγμούς σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία της «μαύρης θύελλας». Ένα λεπτό νωρίτερα, πάντως, ο Οντσβόγκ είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα, αποτελώντας την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την Καλαμάτα, η οποία μοιραία δεν θα τον έχει στις προπονήσεις των επόμενων ημερών… 
Στο δεύτερο 45λεπτο, οι πολλές αλλαγές χάλασαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό και οι καλές στιγμές ελαχιστοποιήθηκαν. Η ευκαιρία του ματς, ωστόσο, έγινε στο φινάλε, όταν στο 89’ η Ζάκυνθος έφτασε κοντά στο να πάρει τη νίκη γοήτρου, όταν ο Ότα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας, όμως, αντί να τελειώσει τη φάση, έκοψε την μπάλα για τον Τορεσάνι, ο οποίος καθυστέρησε και οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων πρόλαβαν να διώξουν…
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζιανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοφ, Στασινόπουλος, Νικολόπουλος, Φωτιάς, Νομικός, Πέρελμαν, Οικονόμου, Κωτάτης, Κυριακίδης, Βυθούλκας (38’ Τορεσάνι), Κουνσόλο (38’ Ότα).
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Γιώρης, Μπίρης, Κάρδαρης, Καμπούρης, Πετράκος, Τσερκετάνι, Όντο, Σκαθαρούδης, Πιόβανο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Κακαλέτρης): Κολοβούρης, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Αλιού, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Οντβόνγκ (40′ λ.τρ. Αθανασόπουλος), Γεωργακόπουλος, Πούτσης. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Καλογερόπουλος Αντ., Μπλέτσας, Καλογερόπουλος Ι., Κωνσταντακόπουλος Αντ., Σκαρλάτος, Πάβλοβιτς, Κάνιστρας, Κουρούπης, Κακαλής.
 
Νίκος Κακαλέτρης: Θετικά δείγματα, αλλά έχουμε δρόμο…

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι στη Ζάκυνθο ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Κακαλέτρης επεσήμανε τα εξής: «Ήταν ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι. Η Ζάκυνθος είναι “γεμάτη” και ποιοτική ομάδα. Το σημερινό (σ.σ. κυριακάτικο) ματς  ήταν πιο δυνατό από εκείνο στον Πύργο. Δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί, όμως είχαμε αγωνιστική πειθαρχία. Είμαστε στην 5η εβδομάδα προετοιμασίας. Έχουμε κάποια δείγματα γραφής, τα οποία είναι θετικά, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που μπήκαν πιο μετά στην προετοιμασία, όπως ο Πούτσης και ο Καλαντζής, οι οποίοι πιστεύω θα βοηθήσουν σημαντικά».
* Φωτογραφία – ρεπορτάζ: Κώστας Μάργαρης