Καλαμάτα: Σημαντική νίκη, έστω και φιλική στον Πύργο με γκολ του Πούτση


Στο πιο δύσκολο από τα φιλικά τεστ που έχει δώσει μέχρι τώρα η Καλαμάτα, επικράτησε αργά χθες το βράδυ (το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στις 11 μ.μ.) στον Πύργο με 0-1 επί του Πανηλειακού. Πέρα από την …τροφή που δίνει στο γόητρο των φανατικών φίλων της, για τη νίκη κόντρα σε έναν παραδοσιακό αντίπαλο, η Μαύρη Θύελλα πρόσθεσε μια ακόμη ελπιδοφόρα εμφάνιση περίπου 3 εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Περίπου 1000 φίλοι των γηπεδούχων βρέθηκαν στο γήπεδο, φορτίζοντας την ατμόσφαιρα, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Νίκου Κακαλέτρη, που ήταν προσηλωμένοι στο παιχνίδι, έδειξαν δουλεμένη ομάδα και έφτασαν δίκαια στο γκολ στο 61’ με τον Πούτση (έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ι. Καλογερόπουλου, βγήκε από πίσω σπάζοντας το τεχνικό οφ σάιντ και αφού κοντρόλαρε τη μπάλα με το στήθος πλάσαρε εύστοχα).

Στο α’ ημίχρονο δεν υπήρχαν ιδιαίτερες ευκαιρίες, ενώ στο 50’ οι γηπεδούχοι είχαν τη σημαντικότερη φάση τους με τον Λίτσο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση ψηλά άουτ. Σε μια αντεπίθεση της Καλαμάτας στο 70’ ο Καραχάλιος είχε σουτ που κατέληξε άουτ, ενώ το πάθος των δύο ομάδων οδήγησε ώστε να καταγραφούν τρεις καλές φάσεις στο φινάλε: στο 87’ και στο 89’ για την Καλαμάτα με τον Κάνιστρα (στη δεύτερη περίπτωση μετά την απόκρουση του Μανιάτη η μπάλα βρήκε το δοκάρι) και στο 90’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Κολοβούρης είπε «όχι» στο Χαλούλο, αποκρούοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ.
Όση ικανοποίηση πάντως κι αν δίνει αυτή η νίκη, είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγύρια και πολλά λόγια, αφού η χρονιά θα κριθεί από τα επίσημα ματς και το χειρότερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να καλλιεργηθεί υπεροπτική διάθεση και να σταματήσει η καλή δουλειά που προφανώς γίνεται στην ομάδα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Μανιάτης, Μαρτίνος, Σαραμαντάς, Λίτσος, Κοτσώνης, Λιώσης, Νάστος, Κωσταντινίδης, Πίγκλα, Μπιτάνγκ, Καλαϊντζίδης (Μπίτκας, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Ροντρίγκεζ, Αποστολόπουλος, Φραγκής, Ανσόνγκ, Σουλελές, Eν’ Τζοντό, Οικονομάκος, Κωσταντόπουλος, Ματιάσεβιτς).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Tσόπελας, Tριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Κωσταντόπουλος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Οντβόνγκ, Γεωργακόπουλος, Α. Καλογερόπουλος (Κωσταντακόπουλος, Αλιού, Σκαρλάτος, Αθανασόπουλος, Κάνιστρας, Πούτσης, Κακαλής, Ι. Καλογερόπουλος, Κουντάνης).