Καλαντζής: Υπομονή και πίστη στην ομάδα για να πετύχουμε!


Το μεγάλο μπαμ έγινε τελικά στην Καλαμάτα, με την επιστροφή του Χρήστου Καλαντζή να σημαίνει πολλά τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση της επιθετικής γραμμής όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι στο εσωτερικό της Μαύρης Θύελλας, αλλά εξίσου και στις τάξεις των φιλάθλων. Ο ίδιος ο 31χρονος ποδοσφαιριστής που για χάρη της …επίσημης αγαπημένης αναίρεσε την αρχική του απόφαση να κρεμάσει πρόωρα τα παπούτσια του, έπειτα από μια πλούσια καριέρα στην Σούπερ Λίγκα με πιο πρόσφατο σταθμό πέρυσι τον Αστέρα Τρίπολης (και παλιότερα σε Κέρκυρα, Λάρισα) τόνισε στο «Θ»:
«Τα συναισθήματά μου για την ομάδα είναι δεδομένα, γυρίζω σε μια κρίσιμη στιγμή μόνο και μόνο για να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ να καταφέρουμε την άνοδο στην Β’ Εθνική. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο και εκτός της δικής μας προσπάθειας χρειαζόμαστε την ανταπόκριση του κόσμου που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου. Γενικά δεν είναι ώρα για περισσότερα λόγια, χρειάζομαι κάποιο χρόνο να έρθω σε ένα καλό επίπεδο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προπόνηση. Οι πρώτες μου εντυπώσεις για την ομάδα είναι θετικές καθώς έχουν βελτιωθεί πολλά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος χρειάζεται από όλους μας υπομονή και πίστη στην ομάδα ώστε να πετύχουμε για το καλό όλων.

Από την πλευρά του ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης ερωτηθείς σχετικά σημείωσε:
«Είναι μια πολύ ποιοτική μεταγραφή, με ειδικό βάρος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Χρήστος παίζει σε θέσεις που η ομάδα έχει ανάγκη και η παρουσία του έρχεται να τις καλύψει με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι να είναι υγιής και έρθει γρήγορα στην επιθυμητή κατάσταση για να βοηθήσει την ομάδα και τον εαυτό του».
Από την άλλη ο Καλαματιανός τεχνικός σχολιάζοντας την ανακοίνωση του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής υπογράμμισε: «Η κλήρωση με αφήνει αδιάφορο. Για μένα δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις, αφού όλοι παίζουν με όλους και δεν έχει σημασία η σειρά ή αν θα παίξεις πρώτα εντός ή εκτός έδρας. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Και το κύπελλο φυσικά μας ενδιαφέρει εξίσου, καθώς δεν υποτιμάμε και δεν αφήνουμε τίποτα». 
 
 
 Μετεγγραφές ελεύθερων 3-13/9

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες ότι ως ημερομηνία έναρξης της μετεγγραφικής περιόδου για τους «άνεργους ποδοσφαιριστές» ορίστηκε η Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 και ως καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00
 
ΚΥΠΕΛΛΟ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Στο Αιτωλικό η Καλαμάτα, με Κόρινθο ο ΜΓΣ
Παράλληλα με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, διενεργήθηκε και η αντίστοιχη διαδικασία για το κύπελλο της κατηγορίας. Η α’ φάση περιλαμβάνει νοκ άουτ παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες του ίδιου ομίλου, απ’ όπου η τελική νικήτρια θα συνεχίσει στην β’ φάση. Στην πρεμιέρα της 15ης Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από τον Άρη Αιτωλικού (Αιτωλοακαρνανία), ενώ ο Μεσσηνιακός θα υποδεχθεί στην έδρα του την Κόρινθο.

Το πρόγραμμα του κυπέλλου Γ’ Εθνικής στον 4ο Όμιλο έχει ως εξής:
1η αγωνιστική (15-09-2013)
ΠΑΟ Βάρδας-Παναργειακός
Αρης Αιτωλικού-Καλαμάτα
Μεσσηνιακός-Κόρινθος
Παναρκαδικός-ΠΦΟ Πανόπουλου
Αχαϊκή-ΑΕ Μεσολογγίου
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Εθνικός Σαγέικων
Ατρόμητος Λάππα-ΑΕ Ερμιονίδας
Πανναυπλιακός-ΑΕ Καραϊσκάκης

2η αγωνιστική (13-10-2013)
Αχαϊκή ή Μεσολόγγι-Άρης Αιτωλικού ή Καλαμάτα
Δόξα Μανωλάδας ή Εθνικός Σαγέικων-Μεσσηνιακός ή Κόρινθος

3η αγωνιστική (17-11-2013)
Νικητής: Πανναυπλιακός ή ΑΕ Καραϊσκάκη-Παναρκαδικός ή Πανόπουλο με νικητή αγώνων Καλαμάτας
Νικητής αγώνων Μεσσηνιακού-νικητής Ατρόμητος Λάππα ή Ερμιονίδα-Βάρδα ή Παναργειακός.

«Τελικός» Ομίλου: 15-12-2013
Β’ φάση
1η αγωνιστική 29-12-2013
Γ’ φάση
1η αγωνιστική: 22-01-2014
2η αγωνιστική 23-02-2014
Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ημερομηνία και γήπεδο που θ’ ανακοινωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

Απόψε το φιλικό στον Πύργο
Το πλέον δυνατό παιχνίδι προετοιμασίας δίνει απόψε στις 9:00 η Καλαμάτα που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον Πύργο με τον Πανηλειακό, ομάδα Β’ Εθνικής. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος σίγουρα ο Νίκος Κακαλέτρης έχει πολλά ατομικά και συλλογική συμπεράσματα να βγάλει.  Η αποστολή θ’ αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα με 20 ποδοσφαιριστές, ενώ σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Χρήστος Καλαντζής που χρειάζεται χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος και θα προπονηθεί το πρωί μαζί με τους νεαρότερους και ανέτοιμους συμπαίκτες.
 
Της Χριστίνας Ελευθεράκη