Κλειστό σήμερα το ΤΕΙ Πελοποννήσου, απεργούν οι Υπάλληλοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ


Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το ΤΕΙ Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα, μετά από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ, ενώ σε απεργία κατεβαίνουν αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και οι διοικητικοί υπάλληλοί του, όπως και αυτοί του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, την οποία υπογράφει ο πρύτανης Δημήτρης Βελισσαρίου, σημειώνεται: «To TEI Πελοποννήσου συνεδρίασε σήμερα, 9/9/2013, εκτάκτως, προκειμένου ο πρόεδρος του Ιδρύματος να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των αποφάσεων της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/9/2013. H απόφαση της Συνέλευσης είναι η παρακάτω:
Η Συνέλευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου έχοντας υπόψη την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5-9-2013 στην Αθήνα και ύστερα από την προφορική εισήγηση του προέδρου, μετά από συζήτηση αποφασίζει ομόφωνα:
1. Να συμπλεύσει με την απόφαση της Συνόδου και να αναστείλει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες την Τρίτη 10-9-2013.
2. Τη μεταφορά της εξεταστικής της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Δευτέρα, ως έχει».
Επίσης, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αποφασίστηκε ομόφωνα να συμπλεύσουν με την απόφαση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα για αναστολή των εκπαιδευτικών και διοικητικών δραστηριοτήτων σήμερα. Επιπλέον, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετέχει στις προγραμματισμένες απεργίες από 11/9 μέχρι 20/9, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με καθημερινές συνελεύσεις.
Όσον αφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο γραμματέας του Συλλόγου τους στην Καλαμάτα, Βαγγέλης Φιλόπουλος, θα απεργήσουν σήμερα και θα βρεθούν στην Τρίπολη, όπου θα έχουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Της Μαρίας Νίκα