Κούμπωσε στον άσο με Ριγανά…

Κούμπωσε στον άσο με Ριγανά…

Αίσιο τέλος είχαν οι επαφές της διοίκησης της Καλαμάτας με τον 24χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Ριγανά, που όπως γράφαμε και στο χθεσινό φύλλο βρισκόταν πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας, να αποδέχεται την πρόταση που του κατέθεσε ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Ράλλης. Ο υψηλόσωμος πορτιέρο, που έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ορφέα Κέρκυρας και ακολούθησαν ΑΟ Κέρκυρας (2005-07), Λεβαδειακός (2007-08), Αστέρας Ρεθύμνου (2008-09), Ρόδος (2009-11), Κύνυρα Κύπρου (2011-12), Κέρκυρα (2012 – 13), θα κλείσει μαζί με τους Κολοβούρη και Κωνσταντακόπουλο την τριάδα των τερματοφυλάκων της Καλαμάτας, κλείνοντας και ένα από τα τελευταία κενά στο ρόστερ της ομάδας. Μάλιστα ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας αναμένεται να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις τη θέση του βασικού «υπερασπιστή» της εστίας της Θύελλας και γι’ αυτό άλλωστε αποκτήθηκε. Το βιογραφικό του δείχνει ότι είναι ικανός να πάρει θέση βασικού, αν και η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα από τα σωματεία που αγωνίστηκε είχε ελάχιστες συμμετοχές. Παρ’ όλα αυτά η επιλογή του, από ένα τιμ που δίνει μεγάλη σημασία και στην τελευταία λεπτομέρεια και που απέδειξε μέσα από τις επιλογές τις οποίες έκανε ότι ξέρει να βρίσκει λαβράκια – τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί για παράδειγμα ο Μπορίς Οντβόνγκ – κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι.
 
Μετά το ρεπό ο Άρης Αιτωλικού και ο… Καλαντζής
Στα αγωνιστικά οι παίκτες της Καλαμάτας είχαν χθες την ευκαιρία να ξεκουραστούν, εκμεταλλευόμενοι το ρεπό που τους έδωσε ο κ. Κακαλέτρης. Από σήμερα οι ρυθμοί ανεβαίνουν, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει διπλό ραντεβού και να επικεντρώνεται στο Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη Αιτωλικού, που θα συναντήσει η Καλαμάτα και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Για το ματς αυτό δεν υπολογίζεται ο Μπορίς Οντβόνγκ που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο, όπως επίσης ο στρατευμένος Ηλιόπουλος, και οι ανέτοιμοι Μπελεβέντης, Τσιρίλο.
Στον αντίποδα, αναμένεται να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας και ίσως να κάνει την παρθενική του εμφάνιση ο Χρήστος Καλαντζής, δίνοντας την πλέον ώθηση, αγωνιστικά και ψυχολογικά, για τη διεκδίκηση της νίκης και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.
 

Μεγάλη κινητικότητα στις τάξεις των φιλάθλων για το ματς του Κυπέλλου
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που φανερώνουν οι φίλαθλοι της Καλαμάτας για το παιχνίδι της Κυριακής στο Αιτωλικό με αντίπαλο τον Άρη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή που διοργανώνει το «Bulldogs Club” είχαν ξεπεράσει μέχρι χθες τις 50, και θεωρείται βέβαιο ότι θα ταξιδέψει τουλάχιστον ένα πούλμαν με φίλους της ομάδας. Όσοι πάντως επιθυμούν μπορούν να βρεθούν στο πλευρό της Καλαμάτας, δηλώνοντας συμμετοχή στα γραφεία του Συνδέσμου, στο ιστορικό κέντρο, από τις 8.00 έως τις 12.00 το βράδυ.
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου