Ο Πέτρος Τατούλης κερδίζει συνεχώς έδαφος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Σε νέα μονοπάτια οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση με την προτεινόμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Ο νέος εκλογικός νόμος, εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή, απομειώνει, σε μεγάλο βαθμό, την αντιπαράθεση δημοψηφισματικού χαρακτήρα με το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο».
Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις και οι πρώτες κομματικές συναντήσεις με υποψηφίους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», τις προηγούμενες ημέρες έγινε μια ιδιαίτερης σημασίας πολιτική συνάντηση στην Αμπελιώνα του Δήμου Οιχαλίας. Στο τραπέζι κάθονταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και δύο εκ των εμπίστων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο Κώστας Μπούρας, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και ο Δ. Κανελλόπουλος, «προσωπάρχη»ς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κύριο θέμα της κουβέντας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και τη στήριξη που θα προσφέρει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Πληροφορίες θέλουν η συζήτηση να μην κατέληξε σε οριστικό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, μια πρώτη ασφαλής ένδειξη είναι ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναμένεται να στηριχθεί τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια, το παραπάνω συμπέρασμα εμπεριέχει πολιτικό ρίσκο, αλλά, προς το παρόν, ο Πέτρος Τατούλης φαίνεται να κερδίζει αρκετούς «γαλάζιους» και «πράσινους» πόντους.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη