Προειδοποίηση για επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τέλη από τον Π. Νίκα


Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας
 
Η εφαρμογή της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση ήταν η οδηγία που έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας πριν από την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, χθες, υπό την προεδρία του Γιάννη Μανδηλάρη, δημοτικού συμβούλου, και με αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καμβυσίδη.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι, ύστερα από προσπάθειες δεκαετιών και πολλών δημάρχων, ήδη από την εποχή του αειμνήστου Κώστα Κουτουμάνου, ο Δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις εξελίξεις όσον αφορά στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.
Ο κ. Νίκας σημείωσε, επίσης, τη λύπη του, διότι «ελάχιστοι επαγγελματίες στην παραθαλάσσια ζώνη πληρώνουν τα τέλη για το χρησιμοποιούμενο χώρο», τονίζοντας: «Πρέπει να είμαι απολύτως σαφής: επιβάλλεται να εφαρμοσθεί η νομιμότητα».
Επισήμανε, ακόμη, την αναγκαιότητα συνεργασίας με τους επαγγελματίες για την αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου, αλλά και με το Λιμεναρχείο, προς το οποίο ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα είναι αρωγοί και συμβοηθοί.
Το πρώτο θέμα που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας ήταν η έγκριση της μελέτης για την κατασκευή παραθαλάσσιου πάρκου από το «Πανελλήνιο» μέχρι του «Κοιλάκου».
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αυτή είχε απορριφθεί κατ’ επανάληψη από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας. Στη χθεσινή του πρώτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας την ενέκρινε. Το έργο αυτό προτείνεται από το Δήμο Καλαμάτας στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. 
Ακόμη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα εμπλακεί ενεργά στην αξιοποίηση όσων προνοεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, επιφυλάσσοντας για την Καλαμάτα το ρόλο του λιμανιού για την υποδοχή τουρισμού κρουαζιέρας (port of call).
Α.Π.