Σάρκα και οστά παίρνει η ελπιδοφόρα συνεργασία της Καλαμάτας ’80 με τον Μεσσηνιακό στο τοπικό Βόλεϊ


Τη ρήση η ισχύς εν τη ενώσει έκαναν πράξη τα τμήματα βόλεϊ της Καλαμάτας ’80 και του Μεσσηνιακού, που ξεκίνησαν μια ελπιδοφόρα συνεργασία, με αφετηρία το γεγονός ότι η πρώτη δραστηριοποιείται κυρίως σε επίπεδο ανδρών και ο δεύτερος στις γυναίκες. Τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος έδωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του γηπέδου του ΜΓΣ ο πρόεδρος της Επιτροπής Βόλεϊ της Καλαμάτας ’80, Κώστας βλάσσης και ο αντιπρόεδρος των «πρασίνων», Γιώργος Νταβουτιάν.
«Αιχμή του δόρατος» της νέας προσπάθειας θα είναι οι ακαδημίες και η ανάδειξη νέων παικτών και παικτριών. Η έναρξη των «μικρών» τμημάτων έχει οριστεί να γίνει αύριο στις 11.30 το πρωί σε Τέντα και Κλειστό και αφορά όλες τις ηλικίες και τις τρεις ομάδες, καθώς εκτός από τον Μεσσηνιακό, η Καλαμάτα ’80 συμπορεύεται ήδη με τη ΓΕΜ.
Τα τμήματα υποδομής θα κινηθούν με κοινό σχεδιασμό και σε ρόλο κεντρικού συντονιστή τον Χρήστο Διακουμέα, με έφορους τον Χρήστο Διακουμέα στην Καλαμάτα ’80 και την Άντζυ Μπούνα στον Μεσσηνιακό, ενώ απομένει να ξεκαθαρίσει η ακριβής σύνθεση της προπονητικής ομάδας, στην οποία είναι βέβαιη η παρουσία του Χρήστου Δημητρακόπουλου, της Γωγώς Σουρή, του Κώστα Κουτράκη, της Ελένης Εξηνταβελώνη και του Παναγιώτη Μητρόπουλου.
Καλαμάτα ’80, Μεσσηνιακός και ΓΕΜ θα εκπροσωπηθούν σε κορασίδες, παγκορασίδες, ενώ ο ΑΟΚ ’80 και σε παίδες, παμπαίδες.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό η πρώτη συγκέντρωση για τις γυναίκες του Μεσσηνιακού έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα.
Από την πλευρά του ο κ. Νταβουτιάν που άνοιξε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε τα εξής:
«Η κρίση που περνάει η πατρίδα μας είχε σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο για αλληλλοκάλυψη και αλληλοβοήθεια ούτως ώστε τα προβλήματα να μετριαστούν και να μπορέσουν να επιβιώσουν σε πολλές περιπτώσεις. Αυτή η προσέγγιση και συνεργασία είναι αναγκαία και στον αθλητισμό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στη νεολαία. Για το σκοπό αυτό οι δύο σύλλογοι με μεγάλη προσφορά στο βόλεϊ, η Καλαμάτα ’80 και ο Μεσσηνιακός αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάπτυξη των τμημάτων ανδρών και γυναικών, ευελπιστώντας ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, πολλή όρεξη για δουλειά και η απαραίτητη γνώστη ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωτεργάτη αυτής της ιδέας που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Βλάσση».
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Καλαμάτας ’80, αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ), ο κ. Βλάσσης ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή τη συνεργασία που ξεκινάει και ευχαριστούμε πολύ τον Μεσσηνιακό, καθώς θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών. Η προσέγγιση έγινε γιατί ασχολούμαστε κυρίαρχα στην Καλαμάτα ’80 με το ανδρικό και στον Μεσσηνιακό με το γυναικείο. Δεν έχουμε επομένως «συγκρουόμενα συμφέροντα» αν και ουσιαστικά κάτι δεν τέτοιο δεν υπάρχει με καμία ομάδα της πόλης.
Από την άλλη, είναι γεγονός ότι μόνο μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε να επιβιώσουμε στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Η συνεργασία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να απλώσουμε σε διαφορετικές ώρες τα τμήματά μας ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα παιδιά συνδυάζουν το βόλεϊ με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.
Επίσης, τα γκρουπ θα είναι με πιο κοντινές ηλικίες κι έτσι δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές ανισότητες.
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα σωματεία παραμένουν αυτόνομα. Ουδέποτε υπήρξε διάθεση να απορροφήσει η μια ομάδα την άλλη.
Εκτός από τις ακαδημίες που από πέρυσι υπήρχε μια συνεργασία, στο οικονομικό κομμάτι αφορά μόνο τη διαχείριση των αγωνιστικών τμημάτων.
Παρ’ ότι φάνηκε λίγο παράξενη αυτή η προσέγγιση από τον υπόλοιπο κόσμο του βόλεϊ, πετύχαμε τελικά κι άλλες συνεργασίες σε αγωνιστικό επίπεδο, π.χ. με τον Ακρίτα, με τον οποίο έγιναν ανταλλαγές παικτριών επ’ ωφελεία των δύο σωματείων.
Δεν έχουμε σκοπό να …εξαφανίσουμε σωματεία, αλλά ενώσαμε δυνάμεις για το διαχειριστικό και οικονομικό κομμάτι».
Χ.Ε.