39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με συναυλίες Ζερβουδάκη , Πασχαλίδη και εκδηλώσεις για παιδιά


«Άλλαξε τον κόσμο, το ’χει ανάγκη»
 
Σήμερα και αύριο ομιλίες, συναυλίες με Ζερβουδάκη- Πασχαλίδη, εκδηλώσεις για παιδιά
 
Σήμερα και αύριο, 6 και 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».
Μιλώντας σχετικά η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, Αγγελική Ζαφείρη, ανέφερε: «Επιλέξαμε το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα των καιρών μας: “Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη”. Γι’ αυτό το σκοπό δρα η ΚΝΕ, για ν’ αλλάξει ο κόσμος μας, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Το Φεστιβάλ μας θέλουμε να είναι η συνάντηση χιλιάδων νέων: Της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς. Των σχολικών θρανίων του υποσιτισμού και των τεράστιων ταξικών φραγμών. Της μαθητείας και της κατάρτισης, που προσπαθούν να τους δασκαλέψουν από μικρούς για να αποδέχονται ως δίκιο, το δίκιο του αφεντικού. Των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, που προσπαθούν να σπουδάσουν δίνοντας πολλές φορές μαζί με αυτή τη μάχη και τη μάχη της δουλειάς για να ανταπεξέλθουν στις ακριβοπληρωμένες σπουδές. Μία συνάντηση, δηλαδή, κάθε νέου που του αξίζει μία καλύτερη ζωή! Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει!».
Με τη σειρά του ο Σπύρος Διασάκος, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, έκανε γνωστό το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ, το οποίο έχει ως εξής:
 
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη
8.15 μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική Επανάσταση»
9.00 μ.μ. Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «StillFly»
10.00 μ.μ. Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.
Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Νίκο Λειβαδίτη
 
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη
8.15 μ.μ. Μουσικό αφιέρωμα από μαθητές του μουσικού σχολείου
9.00 μ.μ. Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Last Resort»
9.30 μ.μ. Κεντρική ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
10.00 μ.μ. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιάννη Γαλανόπουλο.
 
Επιπλέον, θα λειτουργήσει χώρος για μαθητές ηλικίας από 9 έως 13 χρόνων, που θα περιλαμβάνει σήμερα το εργαστήριο αστρονομίας «Ένα παιδί μετράει τα άστρα…» και αύριο εκδήλωση με θέμα «Μέσα από το παιχνίδι γινόμαστε ομάδα».
Ακόμη στο χώρο, και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί κυνήγι θησαυρού, ενώ θα προβληθούν βίντεο και θα λειτουργήσουν παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».