71χρονος Αλβανός μαζί με άλλους τέσσερις υπεύθυνοι για ληστεία

71χρονος Αλβανός μαζί με άλλους τέσσερις  υπεύθυνοι για ληστεία

Ένας 71χρονος Αλβανός συνελήφθη στο Ηράκλειο της Κρήτης ως υπεύθυνος μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς του για ληστεία που είχε γίνει τον Απρίλιο στα Φιλιατρά, σε βάρος τριών γυναικών.
Ειδικότερα, για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 Αλβανών για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ύστερα από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή Κυπαρισσίας, συνελήφθη στις 10 Αυγούστου ο ένας από αυτούς, ηλικίας 71 ετών, στην Κρήτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους στη ληστεία.
Στις 18 Απριλίου τα ξημερώματα, στα Φιλιατρά, αφού οι δράστες μπήκαν σε σπίτι που διέμεναν η μητέρα με τις δύο κόρες της, με την απειλή βίας αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ, τρία κυνηγετικά όπλα, 3.500 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές (δύο τηλεοράσεις και δύο κινητά).
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων, ενώ ο 71χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Κυπαρισσίας.