Αυτή ήταν…Θύελλα

Αυτή ήταν…Θύελλα

Κάτι διαφορετικό έχει «κυκλώσει» την ομάδα της Καλαμάτας, σε ψυχολογικό τουλάχιστον κομμάτι και το γεγονός αυτό έγινε έντονα εμφανές στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης, όπου η Μαύρη Θύελλα πέτυχε την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα και το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο και σκορ (4-0). Φαίνεται ότι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία λειτούργησε ευεργετικά και η ομάδα αρχίζει να εξωτερικεύει τις αγωνιστικές της αρετές, ξεπερνώντας με ιδανικό τρόπο το άγχος και την πίεση για την κατάκτηση βαθμών. Το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα ήταν απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα και δημιουργώντας ευκαιρίες για πολλά περισσότερα. Στο 1ο ημίχρονο δεν ήρθε το γκολ, όμως η επιμονή και η υπομονή, σε συνδυασμό με την αγωνιστική ανωτερότητα της Καλαμάτας, έφεραν την άνετη όπως εξελίχθηκε επικράτηση της Μαύρης Θύελλας. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, βάζοντας μάλιστα για τα καλά τη σφραγίδα του και δικαιώθηκε. Μάλιστα υπήρξαν κάποιες εκπλήξεις αναφορικά με την 11άδα, που δικαίωσαν πλήρως τις επιλογές του νέου τεχνικού της Καλαμάτας.  Επιθετικά η ομάδα διατήρησε τα καλά στοιχεία που έχει φανερώσει όλο αυτό το διάστημα, όμως το ευχάριστο είναι πως προέκυψαν σημαντικά στοιχεία βελτίωσης στο αμυντικό κομμάτι εκεί όπου έδειχνε να πονά όλο αυτό το διάστημα.
Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γρήγορο γκολ στις αρχές της επανάληψης, όταν ο Πούτσης εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών και από κει και πέρα η συνέχεια έγινε πολύ πιο εύκολη και απλοϊκή… Ο Καραχάλιος έκανε το 2-0 στο 63΄, ο Αλιού το 3-0 στο 80΄ και το τελικό σκορ ήρθε λίγο πριν την ολοκλήρωση με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Οντβόνγκ.
 
 
ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
3΄ σε πλεονεκτική θέση ο Καραχάλιος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.
10΄ από σέντρα του Μπελεβέτη, ο Καλαντζής έπιασε δυνατή κεφαλιά, όμως ο Ραχιώτης μπλόκαρε σταθερά.
55΄ σέντρα του Τριανταφυλλάκη από αριστερά, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν ν’ απομακρύνουν στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου πετάχτηκε ο Πούτσης, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ραχιώτη και με ωραίο τελείωμα  έκανε το 1-0.
63΄ εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσιμικλή στον Καραχάλιο, αυτός με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.
80΄ ο Αλιού ξεπέρασε το εμπόδιο του Γεωργακόπουλου – ίσως υπήρξε επιθετικό φάουλ του αμυντικού μέσου της Καλαμάτας – και από πλάγια θέση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
90΄ από ασίστ του Πούτση, ο Οντβόνγκ πέρασε τον Ραχιώτη που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μαρκαντωνάτο να δίνει σωστά το πέναλτι και τον έγχρωμο φορ να εκτελεί σωστά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Τσόπελας (81΄ Ζαχαρόπουλος), Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος (75΄ Γεωργακόπουλος), Μπελεβέτης (24΄ λ. τρ. Ντία Αλιού), Οντβόνγκ, Πούτσης, Καλαντζής.
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ραχιώτης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης, Κακκαβάς (73΄ Τζαλοκώστας), Κόλινς, Κυριάκης, Κούσος, Σκερλετίδης (66΄ Αντωνίου), Μπαλάφας, Μαργαρίτης (66΄ Παγώνης).
 
 

Μιλτ. Γκόφας: «Μεγάλη νίκη μέσα από μεγάλη προσπάθεια των παικτών μου»
Έντονα ικανοποιημένος από τη αίσια ολοκλήρωση του ματς  εμφανίστηκε ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, Μίλτος Γκόφας, στη συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μια μεγάλη νίκη μέσα από μεγάλη προσπάθεια των παιδιών. Δεν είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε  ακόμη και γι’ αυτό δεν πρέπει να ζητάμε πολλά πράγματα από την ομάδα και τα παιδιά.
Κάναμε ένα πρώτο 15-20λεπτο εκπληκτικό στο οποίο δεν ευτυχήσαμε  ωστόσο να σκοράρουμε, μας προέκυψε και ο τραυματισμός του Μπελεβέτη, που μας υποχρέωση να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης.  Δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις αλλαγές που είχαμε ζητήσει, παίξαμε λάθος.  Άλλωστε η ομάδα της ΑΕ Καραϊσκάκης είναι πολύ καλή ομάδα και έπαιξε ρόλο στο διάστημα αυτό. Μην βιαστούν να δουν κάποιοι το αποτέλεσμα και να κρίνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στους ίδιους ρυθμούς και να κυνηγάμε το μεγάλο στόχο που είναι η άνοδος. Γι’ αυτό προσπαθούμε και είμαστε εδώ. Θα ήθελα ν’ αναφερθώ στο άριστο κλίμα που βρήκα στην ομάδα, τους πολύ καλούς παίκτες, το τιμ και τον γενικό αρχηγό, και γενικότερα όλους όσοι βρίσκονται γύρω από την Καλαμάτα, μεταξύ των οποίων βέβαια και τη διοίκηση που είναι συνεχώς κοντά μας».
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τσιμικλής τόνισε μεταξύ άλλων: «Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη σε ένα φίλαθλο της ομάδας,  που δεν είναι πια μαζί μας, γι’ αυτό δόθηκε η ανθοδέσμη στην αρχή. Στο αγωνιστικό κομμάτι θεωρών ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι, ξεπεράσαμε το άγχος και ευτυχώς ήρθε το γκολ στις αρχές της επανάληψης το οποίο μας έλυσε τα πόδια. Και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες φορές, κάναμε φάσεις, όμως τούτη τη φορά είχαμε το γκολ. Νομίζω ότι ξεκολλήσαμε λίγο», είπε ο 25χρονος αμυντικός μέσος, που στάθηκε και στον παράγοντα αλλαγής τεχνικής ηγεσίας:  «Ο ερχομός του κ. Γκόφα σίγουρα έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία, εμείς πήραμε την ώθηση και πετύχαμε δύο συνεχόμενες νίκες. Δεν έφταιγε ο κ. Κακαλέτρης, που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Μια αλλαγή φέρνει κάτι διαφορετικό και έτσι έγινε στην ομάδα μας».
 
 

Αλ. Καραχάλιος: «Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο που μας στηρίζει και στα δύσκολα»
Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Καλαμάτας έκανε χθες μετά το τέλος της προπόνησης ο 27χρονος μέσος της ομάδας Αλέξανδρος Καραχάλιος, αφιερώνοντας τη νίκη της Θύελλας επί της ΑΕ Καραϊσκάκης στους φιλάθλους…
«Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στον κόσμο γιατί μας έχει στηρίξει και στα δύσκολα. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη με τέτοιες νίκες και πολλά γκολ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με αντίπαλο το Μεσσηνιακό. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί είναι η δύναμη μας και θέλουμε να είμαστε εμείς οι νικητές», δήλωσε ο Καραχάλιος, που αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι την Κυριακή είχε γενέθλια και τα γιόρτασε με γκολ αλλά και νίκη. Χθες κέρασε συμπαίκτες, προπονητικό τιμ και τα μέλη της διοίκησης, που βρέθηκαν στην προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο, δεχόμενος τις ευχές των συμπαικτών του και των υπολοίπων.
 
«Χάνει» Μεσσηνιακό ο Μπελεβέτης
Όσοι αγωνίστηκαν την Κυριακή ακολούθησαν χθες ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι έβγαλαν το πρόγραμμα προπόνησης που είχε καταρτίσει ο Ευτύχης Τασιόπουλος.
Για σήμερα ο κ. Γκόφας έδωσε ρεπό και η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για αύριο, με την προπόνηση να διεξάγεται στο Ασπρόχωμα. Το δυσάρεστο είναι ότι ο Μπελεβέτης έχει υποστεί θλάση ψηλά στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος. Ανέβηκε στην Αθήνα μαζί με τον κ. Γκόφα και σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του, ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με τις πιθανότητες να είναι πάντως λιγοστές.
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπήκαν οι Γιάννης Καλογερόπουλος και Χρήστος Ρήγας, που έτρεξαν και έκαναν κάποιες ασκήσεις με μπάλα.
 
Στην Ακαδημία τρεις παίκτες
Επίσκεψη στα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας την Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες μετά την προπόνηση οι Τάσος Καντούτσης, Ντιά Αλιού και Σιμόνε Τσιρίλο.
Οι τρεις παίκτες παρακολούθησαν την πρώτη ώρα προπόνησης των τμημάτων τζούνιορ και προτζούνιορ, ενώ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για λίγο με τους νεαρούς αθλητές που στελεχώνουν τις ομάδες υποδομής της Καλαμάτας.

Μήνυμα… στήριξης και ώθησης Ράλλη προς κόσμο – ποδοσφαιριστές
Με έντονο τρόπο πανηγύρισε ο Γιώργος Ράλλης τη νίκη στο ματς της Κυριακής, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας δίνει λίγο πριν το ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό το δικό του μήνυμα στήριξης και ώθησης με αποδέκτες τόσο τον κόσμο, όσο και τους ποδοσφαιριστές… «Θέλουμε από τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας μέχρι τέλους και εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το καλό της ομάδας. Χρειάζεται ηρεμία, στα δύσκολα και στα καλά ακόμη. Ούτε να απαξιώνουμε τους ποδοσφαιριστές, ούτε όμως και να τους εξυμνούμε με μια νίκη, ανεβάζοντάς τους στα ουράνια. Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει καλό ρόστερ και καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Μέχρι τώρα δεν μας βγήκε, ελπίζω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη και θα καλύψουμε τη διαφορά που προέκυψε μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα», τόνισε ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας σε δηλώσεις του στο «Θάρρος», στρέφοντας το βλέμμα του και στον αγώνα που έρχεται και που έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό… «Για μένα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία. Ο Μεσσηνιακός είναι πιο ψηλά αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία και αυτό δείχνει πολλά. Δεν πρέπει να τον υποτιμάμε, αντιθέτως θα χρειαστεί να υπερβάλουμε εαυτούς για να φθάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας».

Του Νίκου Μπαλόπουλου