Αφγανός αποπειράθηκε να βιάσει 52χρονη στη Μερόπη

Αφγανός αποπειράθηκε να βιάσει 52χρονη στη Μερόπη

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με δισέλιδο ρεπορτάζ του από την Μερόπη, το «Θάρρος» έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρά περιστατικά επίθεσης που ήδη είχαν δεχτεί γυναίκες, από αλλοδαπούς.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, μία 52χρονη, ήταν το νέο θύμα των άγριων ορέξεων ενός Αφγανού, όπου ευτυχώς κατάφερε να του ξεφύγει, τραυματίζοντάς τον με το μαχαίρι που την απειλούσε.
 
Τον ψάχνουν
Η 52χρονη, το απόγευμα της εθνικής επετείου, βρισκόταν σε αγρόκτημά της, όταν κατά τις 6.00 της επιτέθηκε ένα άντρας κρατώντας μαχαίρι και προσπαθώντας να την βιάσει, ασκώντας σωματική βία και απειλώντας την.
Η γυναίκα αντιστάθηκε με κάθε τρόπο, ενώ άρχισε να φωνάζει. Επάνω στην συμπλοκή, ο Αφγανός τραυματίσθηκε με το μαχαίρι με το οποίο απειλούσε τη γυναίκα και  τελικά αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή.
Η 52χρονη διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με εκδορές και ελαφρά τραύματα, ενώ κατάφερε να αναγνωρίσει από φωτογραφίες τον δράστη.
Η Αστυνομία αμέσως εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και ακόμα και χθες προσπαθούσε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.
 
Είχαν προσπαθήσει να αποπλανήσουν και παιδί
Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό απόπειρας βιασμού που συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια αλλοδαπός είχε προσπαθήσει να αποπλανήσει παιδάκι από την περιοχή, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει. Τότε ο δράστης δεν είχε εντοπισθεί.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτοικοι από την περιοχή της Μερόπης, είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία για τα κρούσματα αυτά, ενώ όπως είχαν τονίσει, σε διάστημα δεκαοκτώ μόλις ημερών είχαν καταγραφεί 4 επιθέσεις σε βάρος γυναικών, με τις δύο από αυτές, να έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία και τις άλλες δύο όχι, καθώς τα θύματα φοβόντουσαν κλιμάκωση των επιθέσεων.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη