Γιατί αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του «Νέου Επιμελητηρίου» από την τελευταία συνεδρίαση

Γιατί αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του «Νέου  Επιμελητηρίου» από την τελευταία συνεδρίαση

Να παραιτηθεί ο γ.γ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Σ. Σαραντέας, για απρεπή συμπεριφορά και δυσφήμηση του θεσμού, αλλά και ο β΄ αντιπρόεδρος Θεόδ. Μπομπόνης, λόγω δεοντολογίας και αρνητικών σχολίων που επιδέχεται ο θεσμός, ήταν τα αιτήματα που έθεσαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τα μέλη του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», προτού αποχωρήσουν.
Στην κοινή τους δήλωση χαρακτηρίζουν απαράδεκτη, που δε βοηθά καθόλου στην ομαλή λειτουργία του θεσμού, τη συμπεριφορά που επιδεικνύεται με αφορμή «τα τελευταία γεγονότα και την αδιάλλακτη στάση του προεδρείου να μη θέτει τα θέματα που υποβάλλουμε στο Συμβούλιο και θεωρούνται μείζονος σημασίας για το μέλλον του θεσμού.
Ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την απαράδεκτη στάση του γ.γ. κ. Σαραντέα για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εις βάρος του θεσμού».
Όπως αναφέρουν, «η επιμονή του προεδρείου για την εκλογή α΄ αντιπροέδρου δημιουργεί ερωτηματικά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και ο συνάδελφος κ. Αναστ. Χριστόπουλος έθεσε προ ημερησίας θέμα για την περίπτωση του β΄ αντιπροέδρου κ. Μπομπόνη Θεόδωρου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί από τις 28.02.2013 και έχει διαγραφεί από το Ταμείο Ο.Α.Ε.Ε. με αριθμό πρωτοκόλλου 1304790, σύμφωνα με έγγραφα του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας.
Ο κ. Μπομπόνης επίσης, όπως είναι γνωστό, διατηρεί τις θέσεις του ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και του Επιμελητηρίου στο ΙΚΑ και στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Για εμάς είναι αντιδεοντολογικό και θέμα ηθικής τάξης ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Μπομπόνης Θεόδωρος να έχει νομίμως συνταξιοδοτηθεί και να διατηρεί την καρέκλα του, τη στιγμή που οι επαγγελματίες – μέλη αγωνιούν και μάχονται μέσα στη συνεχιζόμενη κρίση, κάποιοι να διοικούν αυταρχικά και δικτατορικά και άλλοι να κατέχουν παράτυπα θέσεις και αξιώματα».
Σε άλλο σημείο, αναφέρουν: «Στην προηγούμενη κρίση, λόγω του μεγάλου αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί, είχαμε αποδεχθεί το αίτημα του κ. Καραμπάτου και των συμβούλων του για τη διατήρηση του θεσμού, συμμετείχαμε στη διοίκηση και ενώ αρχίσαμε τις διαδικασίες για την αξιολόγηση του προσωπικού και τα οικονομικά της ΕΤΑΠ, ο κ. Καραμπάτος έντεχνα και παρασκηνιακά με τη συνδρομή των κυρίων Μανιάτη και Κωστόπουλου, που παραμένουν σε αυτό το μόρφωμα και διατηρούν τις καρέκλες τους, κατάφεραν να μας απομακρύνουν και να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε έρευνα ή προσπάθεια εξυγίανσης του Επιμελητηρίου […]
Ο κ. Καραμπάτος δε μας πείθει με την παραίτηση του από το Δ.Σ., οι ρίζες του παλαιού συστήματος που δημιούργησε ο ίδιος είναι βαθιές και δεν μπορεί να “νίπτει τα χείρας του” ως Πόντιος Πιλάτος.
Το παρασκήνιο και οι μεθοδεύσεις πίσω από την πλάτη των μελών του Επιμελητηρίου πρέπει να λάβουν τέλος».