Διαβάστε το χαρτάκι…

Διαβάστε το χαρτάκι…

Και ο τελευταίος άνθρωπος σε τούτη τη χώρα γνωρίζει ότι τίποτα στη ζωή αυτή δεν είναι δωρεάν. Πόσο μάλλον το πετρέλαιο (που δεν έχει στη σόμπα του). 
Διότι αν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πήρε «δωρεάν» πετρέλαιο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων, εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε και καλά μορφωμένα παιδιά και ξέρουμε ανάγνωση και γραφή, θυμόμαστε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προστατεύει το μονοπώλιο των διυλιστηρίων, που κοστίζει ένα ωραίο δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο. 

το καταγγέλλει αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Το ΚΚΕ; Το «άλλο άκρο»; Το Indymedia; Όχι! Το καταγγέλλει το όργανο των αγορών, η βαθιά συντηρητική, δεξιά, καπιταλιστική Wall Street Journal. Φυσικά, το τεράστιο αυτό άρθρο, σε μία από τις πιο μεγάλες εφημερίδες του κόσμου, πέρασε στην Ελλάδα στα ψιλά γράμματα. 
Η WSJ είναι μια άκρως συντηρητική εφημερίδα. Είναι, όμως, σοβαρή. Και μια σοβαρή δεξιά εφημερίδα δεν μπορεί να μην καταγγείλει την κατάντια στην Ελλάδα, που, όπως γράφει στην  αρχή το άρθρο, δεν είναι μόνο πανάκριβη, αλλά εμποδίζει την ανάπτυξη στη χώρα. 
Γιατί αυτό σημαίνει ακριβά καύσιμα, σημαίνει ακριβό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, σημαίνει επιχειρήσεις που κλείνουν, επιχειρήσεις που φεύγουν από τη χώρα, σημαίνει επιχειρήσεις που δεν έρχονται στη χώρα. Σημαίνει απολύσεις. Σημαίνει ανεργία. Σημαίνει χαμηλούς μισθούς. 
Ποιος θα κερδίσει από αυτό το ντηλ; Γράψτε τα για να μην τα ξεχάσετε. Και βάλτε τα στην άκρη. Δε χρειάζεστε κανένα κόμμα να σας συμβουλεύσει. Δε χρειάζεστε κανέναν μεγαλοτηλεοπτικό αστέρα να σας εξηγήσει. Δε χρειάζεστε καμία συμβουλή. Σε δύο μήνες, σε πέντε, το Μάιο του 2014, διαβάστε το χαρτάκι και πηγαίνοντας στην κάλπη, αποφασίστε εσείς «ποιος θα κερδίσει αυτό το ντηλ».