Ενισχύονται με τρία νέα έργα από το ΕΣΠΑ οι υποδομές Υγείας στη Μεσσηνία


Σημαντική ενίσχυση στις υποδομές Υγείας στη Μεσσηνία, αποτελούν τα τρία νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.301.805 ευρώ, που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μετά τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.
Πρόκειται για τα έργα:
-Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.246.407 ευρώ,
-Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.749.398 ευρώ και
-Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας εντός οικισμού Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 307. 000 ευρώ.
Το πρώτο έργο αφορά την ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό των εξωτερικών ιατρειών και εργαστηρίων που στεγάζονται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή νέου εξωτερικού ανελκυστήρα που συνδέει τους τρεις ορόφους του κτιρίου, καθώς και μικρή προσθήκη μεταλλικού διαδρόμου- στεγάστρου στη στάθμη του 2ου ορόφου που συνδέει τον νέο ανελκυστήρα με το κυρίως κτίριο.
Το δεύτερο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση (με την απομάκρυνση του υφιστάμενου εξοπλισμού, όπου απαιτείται) και λειτουργία ξενοδοχειακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας που περιλαμβάνει: εξοπλισμό μαγειρείων – πλυντηρίων, εξοπλισμό μηχανογράφησης, συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου και εξοπλισμό για αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών.
Όσον αφορά στο τρίτο έργο, προβλέπεται η ανέγερση ενός νέου ισογείου κτιρίου, όπου θα στεγαστεί το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου. Το νέο κτίριο είναι εμβαδού 76 τ.μ. και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 300 τ.μ. στο Πεταλίδι. Εσωτερικά θα αποτελείται από δύο εξεταστήρια  – γραφεία ιατρών και την Αναμονή των ασθενών,  με λουτρό ΑΜΕΑ.
Το εν λόγω ιατρείο, έκτος από τους μόνιμους κατοίκους του Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, καλύπτει τους καλοκαιρινούς μήνες μια περιοχή με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον και θα υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.
Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γ. Μπέζος ευχαρίστησε τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, την προηγούμενη διοίκηση του Γ.Ν Κυπαρισσίας με πρόεδρο τον κ. Μπόζο, τους συνεργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Καλαμάτας, τον τέως δήμαρχο Πεταλιδίου Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο, τον νυν δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και τα στελέχη της Τ.Υ του Δήμου Μεσσήνης, το περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παν Κατσίβελα, καθώς και τον υπουργό Υγείας  Άδωνη Γεωργιάδη.