Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στην Πορτογαλία (φωτογραφίες)

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στην Πορτογαλία (φωτογραφίες)

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius
 
Στο Αλκανέντε της Πορτογαλίας βρέθηκαν από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου μαθήτριες και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με θέμα «Οι Ευρωπαίοι έφηβοι και η εξέλιξη του κόσμου της εργασίας».
Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες Κουτίβα Νίκη, Μπαϊρακτάρη Δήμητρα, Μουτζούρη Φιλία και Παπαδάκου Θεοφανία και οι καθηγητές Αράπογλου Σταύρος και Σκλήκα Ουρανία συναντήθηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών της σύμπραξης και παρουσίασαν την εργασία τους για τις επιχειρήσεις της Καλαμάτας.
Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν, επίσης, τοπικές επιχειρήσεις, όπως το εργοστάσιο επιπλοποιίας και στρωματοποιίας J.J. Louro, το λατομείο του Groupe Frazao και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του παραδοσιακού γλυκού Pasteis de Belem.
Στο σχολείο του Αλκανέντε πραγματοποιήθηκε και η τελευταία συνεδρίαση της πολυεθνικής που είχαν ιδρύσει πέρυσι στο Μαν της Γαλλίας οι μαθητές όλων των χωρών με στόχο την έκδοση ενός παιδικού βιβλίου.
Η επίσκεψη περιλάμβανε, τέλος, περιήγηση στη Λισαβόνα (στο κέντρο της Baixa, στο μοναστήρι των Ιερωνυμιτών και στο μνημείο των Ανακαλύψεων), στην πόλη Φάτιμα (όπου βρίσκονται η Βασιλική της Αγίας Τριάδας – δημιούργημα του Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, το Μουσείο του Κεριού και το Παρεκκλήσι της εμφάνισης της Παναγίας), στο οικολογικό πάρκο αισθήσεων για τυφλούς Pia do Urso, καθώς και στην πόλη Ναζαρέ με την τεράστια παραλία της.
Η δε πλούσια φιλοξενία από τους Πορτογάλους εκπαιδευτικούς και γονείς και οι δεξιώσεις που παρέθεσαν η επιχείρηση του Groupe Frazao και ο δήμαρχος του Αλκανέντε, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.