Και τρίτη φορά θα ξεκινήσει από την αρχή η δίκη του εμπρησμού στον Κότρωνα!!

Και τρίτη φορά θα ξεκινήσει από την αρχή η δίκη του εμπρησμού στον Κότρωνα!!

Για… τρίτη φορά θα ξεκινήσει από την αρχή, η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την υπόθεση εμπρησμού στον Κότρωνα Λακωνίας.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, συνέβη.
Η δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και ενώ η ακροαματική διαδικασία είχε φτάσει στο σημείο ολοκλήρωσης των καταθέσεων μαρτύρων, καταγγέλθηκε από κατηγορούμενο ότι ένορκος είχε επαφές με τους μηνυτές.
Η δίκη σταμάτησε και το Δικαστήριο έκανε δεκτή πρόταση του Εισαγγελέα για εξαίρεση του συγκεκριμένου ενόρκου. Η διαδικασία μέχρι εκείνη τη στιγμή κηρύχθηκε άκυρη και αφού έγινε νέα κλήρωση ενόρκων, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι από την αρχή.
Η δίκη συνεχίσθηκε χθες με καταθέσεις και των υπολοίπων μαρτύρων, αλλά με αφορμή την προβολή βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις το βράδυ του εμπρησμού, η Πολιτική Αγωγή κατέθεσε αίτημα για πραγματογνωμοσύνη του ψηφιακού δίσκου και του περιεχομένου του και την εξακρίβωση της αυθεντικότητάς του.
Η δίκη διεκόπη και μετά από διάσκεψη αποφασίσθηκε η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη.
Κατά συνέπεια, θα ορισθεί νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, φυσικά από τη αρχή και με νέα σύνθεση δικαστηρίου.
Στο μεταξύ το δικαστήριο χθες, με την τροπή που πήρε η υπόθεση, αποφάσισε την άρση της προφυλάκισης ενός εκ των κατηγορουμένων, το 18μηνο του οποίου έληγε σε λίγες ημέρες. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος είχε προφυλακισθεί καθώς δεν είχε να καταβάλλει την χρηματική εγγύηση που είχε ορισθεί όταν συνελήφθη. Τώρα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Β.Β.