Καλαμάτα: Ξυπνάτε πριν προκύψει νέο Βατερλό


Ο φόβος του σεναρίου της πλήρους αποτυχίας και της επανάληψης του περυσινού έργου, γίνεται και πάλι ιδιαίτερα έντονος στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας, μετά το νέο στραπάτσο στο παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό. Η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας, σε συνδυασμό με το αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο διατηρεί την Μαύρη Θύελλα χαμηλά στη βαθμολογία και σε μεγάλη απόσταση από την κορυφή, έχει σημάνει κυριολεκτικά συναγερμό τόσο στις τάξεις της διοίκησης, όσο και του αγωνιστικού επιτελείου. Τα δύο μέρη, διοικούντες και ποδοσφαιριστές – προπονητικό τιμ προσπαθούν να βρουν τι έφταιξε και η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου, δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στο μετριότατο ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Ειδικότερα οι άνθρωποι της διοίκησης, που είναι η αλήθεια ότι εν μέσω δύσκολων οικονομικών συγκυριών επεδίωξαν και πέτυχαν την υπέρβαση το Καλοκαίρι, κάνοντας μάλιστα και στη συνέχεια τις διορθωτικές κινήσεις όταν θεώρησαν ότι έπρεπε ν’ αλλάξει το προπονητικό επιτελείο για να βρει η ομάδα το δρόμο της – άποψή μας είναι ότι λανθασμένα και βιαστικά πάρθηκε η απόφαση για τον Κακαλέτρη που ακόμη και τώρα συγκεντρώνει την αποδοχή των ποδοσφαιριστών όσον αφορά τη δουλειά του – πονοκεφαλιάζουν για να βρουν τα αίτια της… μετριότητας. Όπως και να έχει θα επιδιώξουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, απομακρύνοντας εστίες έντασης και διαφωνιών, θεωρώντας ότι υπάρχει ο χρόνος για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
Πάντως είναι σαφές ότι όλοι όσοι κινούνται μέσα και γύρω από την ομάδα, θα πρέπει άμεσα να συνέλθουν, γιατί δεν υπάρχει χώρος για άλλα άσχημα αποτελέσματα, όπως δεν υπάρχει χώρος για εμφανίσεις ανάλογες με αυτές του Μεσσηνιακού. Ο κ. Γκόφας έδωσε χθες στην έναρξη της προετοιμασίας το μήνυμά του  προς τους παίκτες, κάτι που μπορεί να πει κανείς και για τη στάση της διοίκησης.
Η Καλαμάτα δίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή υποδεχόμενη τον ισχυρό Παναρκαδικό, που έχει ξεκάθαρο στόχο πρωταθλητισμό και καλείται να βάλει στην άκρη τα όσα προηγήθηκαν κατακτώντας τους τρεις βαθμούς. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την μεγάλη ομάδα του Νομού.
Στα αγωνιστικά τέλος, ν’ αναφέρουμε ότι η προετοιμασία για το ματς της 6ης αγωνιστικής με τους Αρκάδες ξεκίνησε χθες στο Δημοτικό Στάδιο και το πρόγραμμα περιελάμβανε φυσική κατάσταση αλλά και δίτερμα.
Όσον αφορά τους τραυματίες, οι Μπελεβέτης, Κωνσταντόπουλος, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα θεραπείας, με τον πρώτο να κάνει σήμερα μαγνητική, για να διαπιστωθεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στο δικέφαλο. Ο Κωνσταντόπουλος από την άλλη θα μπει τις επόμενες σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ αύριο ή το Σάββατο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο ο Στεφάν Παύλοβιτς.

Του Νίκου Μπαλόπουλου