Κινητοποίηση του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κυριακάτικη αργία

Κινητοποίηση του Συνδικάτου Ιδιωτικών  Υπαλλήλων για την κυριακάτικη αργία

Απεργία για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων, κατά της απόφασης λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές. Μάλιστα, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα καλεί τον κόσμο, την Τέταρτη 6/11, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι την Κυριακή 3 Νοέμβρη αρχίζει η εφαρμογή του νόμου με τον οποίο καταργείται, επί της ουσίας, η κυριακάτικη αργία: «Όλα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανέναν περιορισμό, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Επτά Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά και τα καταστήματα άνω των 250 τ.μ. Είναι προφανές ότι το όριο των 250 τ.μ. είναι το πρόσχημα της κυβέρνησης για να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, αφού θα μπορεί σταδιακά να το μεταβάλλει και τελικά να το καταργήσει, προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων.
Προβλέπεται να καθιερωθούν τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων το χρόνο, από δύο που είναι σήμερα. Την πρώτη Κυριακή κάθε μίας περιόδου θα μπορούν όλα τα καταστήματα, μικρά ή μεγάλα, να λειτουργούν κανονικά. Σε αυτές τις τέσσερις εργάσιμες Κυριακές θα προστεθούν οι δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και η Κυριακή των Βαΐων, ενώ όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να λειτουργούν όσα καταστήματα είναι κάτω των 250 τ.μ. και δεν ανήκουν σε αλυσίδες, εκπτωτικά πολυκαταστήματα και “χωριά”».