Μάχη στις προπονήσεις και το μυαλό στο ντέρμπι


ΣΥΝΕΧΗ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ… ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΑΙΝΕΙ Ο Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

Του Νίκου Μπαλόπουλου
Είναι τέτοια η επιθυμία των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας να αποδείξουν στον Μίλτο Γκόφα ότι μπορούν να πάρουν θέση βασικού στο Κυριακάτικο τοπικό ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό, που κυριολεκτικά «πέφτουν κορμιά» στις τελευταίες προπονήσεις, λίγο πριν το σπουδαίο ματς της 5ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής. Μπορεί ο πολύπειρος τεχνικός να στηριχθεί, κάτι που κρίνεται λογικό άλλωστε, στους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στα τελευταία παιχνίδια, οπότε και βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, όμως όλοι διψούν για λεπτά συμμετοχής και κάνουν ό,τι περνάει από τα… πόδια τους για να το φανερώσουν. Η μεγάλη θέληση αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, όμως εξ ίσου σημαντικό θα παίξει το καθαρό μυαλό και η ηρεμία σε δύσκολες χρονικές στιγμές του αγώνα. Ο κ. Γκόφας προσπαθεί και με τις συζητήσεις να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους, επιδιώκοντας την ψυχολογική αποφόρτιση και την απομάκρυνση του όποιου άγχους μπορεί να δημιουργεί ο αγώνας με τον Μεσσηνιακό. Το ίδιο επιδιώκουν και οι διοικούντες, που έχουν αυξήσει την παρουσία τους στις προπονήσεις, κάτι που συνδυάζεται κυρίως με το ψυχολογικό κομμάτι και την τόνωση των παικτών.
Από κει και πέρα στα θετικά μηνύματα που έρχονται, συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Γιάννη Καλογερόπουλου, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του, αλλά και η απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα του Χρήστου Ρήγα, που ενδέχεται να πάρει και πάλι θέση βασικού. Ποιο σαφής θα γίνει η εικόνα αναφορικά με τους παίκτες που προορίζονται για βασικοί, μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα διεξαχθεί στις 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. Τα αισιόδοξα μηνύματα έχουν όμως συνέχεια και δεν μιλάμε μονάχα για την φαινομενική αγωνιστική ανάκαμψη της Μαύρης Θύελλας, καθώς ο Κώστας Ηλιόπουλος επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα, προσφέροντας μία ακόμη λύση, ενώ ρυθμούς ανεβάζει μέρα με τη μέρα ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο Βαγγέλης Μπελεβέτης, ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα θεραπείας υπό τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή Λεωνίδα Παπανικολάου.
Κλείνοντας, ν’ αναφέρουμε ότι ο Στεφάν Παύλοβιτς θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα σε εγχείριση στο γόνατο, όμως δεν αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση πριν το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου.
 
Στην Ακαδημία ο Ριγανάς
Ο Γιάννης Ριγανάς  εκ των τριών τερματοφυλάκων της ομάδας, την Τετάρτη το απόγευμα έδωσε το «παρών» στην προπόνηση των τμημάτων υποδομής της Καλαμάτας.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έκανε προπόνηση στους νεαρούς τερματοφύλακες που βρίσκονται στις ομάδες υποδομής.