Με νέους ενόρκους και από την αρχή η δίκη για τον εμπρησμό στον Κότρωνα

Με νέους ενόρκους και από την αρχή η δίκη για τον εμπρησμό στον Κότρωνα

 
Από την αρχή ξεκίνησε και πάλι, αλλά με νέα σύνθεση ενόρκων, η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την υπόθεση εμπρησμού στον Κότρωνα Λακωνίας, όπου κατηγορούνται 3 άντρες.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο ξεκίνησε να συνεδριάζει τον Σεπτέμβριο και η ακροαματική διαδικασία είχε φτάσει στο σημείο ολοκλήρωσης των καταθέσεων μαρτύρων, όταν ένορκος καταγγέλθηκε από κατηγορούμενο ότι έχει επαφές με τους μηνυτές.
Με παρέμβαση του Εισαγγελέα της Έδρας Δημήτρη Σταύρου, η δίκη σταμάτησε και το Δικαστήριο έκανε δεκτή πρότασή του για εξαίρεση του συγκεκριμένου ενόρκου.
 
Νέοι ένορκοι
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα εκ νέου κλήρωση ενόρκων και η δίκη να ξεκινήσει από την αρχή με την κατάθεση πάλι όλων των μαρτύρων.
Στο εδώλιο του Μεικτού Δικαστηρίου, κάθονται τρία άτομα από την Αθήνα, οι οποίοι φέρονται ότι τη νύχτα στις 26 Ιανουαρίου του 2012, μετέβησαν στον Κότρωνα της Λακωνικής Μάνης και έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα οικογένειας που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας κρεάτων.
Σύμφωνα, δε, με τα αδέλφια που διατηρούν την επιχείρηση και κατέθεσαν χθες, πιστεύω τους είναι πως οι κατηγορούμενοι πήραν εντολή για την πράξη τους, από Αθηναίο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν σημαντικές οικονομικές διαφορές και ο οποίος πλέον – κατά τα λεγόμενά τους- έχει εξαφανισθεί.
 
Μέχρι το απόγευμα
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εμπρησμού εκ προθέσεως από κοινού από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά συρροή.
Και οι τρεις συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ του Ιανουαρίου και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με την επιβολή καταβολής χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων, ένας εκ των οποίων είναι να μη μεταβούν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Ωστόσο, ο ένας εκ των τριών, δεν κατέβαλλε τη χρηματική εγγύηση και παραμένει προφυλακισμένος.
Χθες η δίκη διεκόπη αργά το απόγευμα, ενώ θα συνεχισθεί σήμερα με τις καταθέσεις και των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη