Μπρεδήμας κατά Νίκα για τις αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα


Να αλλάξει ρότα για να αποφύγει τις «εν κρανίω τρικυμίες» ζητά με δήλωσή του από το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας.
Η δήλωση είχε ως αφορμή τη συζήτηση, σήμερα, στην Επιτροπή Ποιότητας του Δήμου, της αμφιδρόμησης της οδού Β. Γεωργίου και τμήματος της Ακρίτα.
Ο κ. Μπρεδήμας μέμφεται το δήμαρχο Καλαμάτας για τις αποφάσεις του ως προς τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης, ενώ μιλά για έλλειψη προγραμματισμού και αποσπασματικές ενέργειες.
Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Η συνεχιζόμενη εμμονή του δημάρχου για αλλαγές στην κυκλοφορία των μεγάλων οδικών αξόνων του κέντρου θα δημιουργήσει ένα απόλυτο κυκλοφοριακό “μπάχαλο”, που μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην πόλη.
Κατανοούμε τις αγωνίες του εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, αλλά αυτές δε θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποτελέσουν κυκλοφοριακή πυξίδα, αγνοώντας τις τεράστιες ανάγκες των συνοικιών, αλλά και των δημοτικών διαμερισμάτων, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα, η εμμονή του δημάρχου για αλλαγές στο κυκλοφοριακό της πόλης, σε συνδυασμό με τα αποσπασματικά έργα στις οδούς Φαρών, Κρήτης, και η αμφιδρόμηση της Β. Γεωργίου και τμήματος της οδού Ακρίτα θα προκαλέσουν περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα από όσα “κλήθηκαν” να αντιμετωπίσουν, πέραν της κατασπατάλησης δημόσιων πόρων σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, που, κατά την άποψή μας, θα έπρεπε να διατεθούν στις συνοικίες και τα δημοτικά διαμερίσματα.
Αναμφίβολα, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του απαράδεκτου προγραμματισμού. Αντί να προχωρήσει στην ανάθεση εκπόνησης μελέτης που θα επέλυε με τον πιο σύγχρονο τρόπο τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά προβλήματα, τα αντιμετωπίζει κατά το δοκούν, σύμφωνα πάντοτε με τη “στρατηγική” του ενός ανδρός, δηλαδή αποσπασματικά και αναιτιολόγητα.
Απόδειξη της βασιμότητας των ισχυρισμών, ας αποτελεί η διατυπωθείσα αντίθετη άποψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και, κυρίως, του εκπροσώπου του ΤΕΕ, Νικ. Πατσαρίνου, ο οποίος τόνισε πως “πρόκειται για μια αποσπασματική ρύθμιση που έρχεται να ανατρέψει ολόκληρο το σύστημα κυκλοφορίας της πόλης, όπως αυτό περιγράφεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.
Εν όψει όλων αυτών καλούμε το δήμαρχο να αλλάξει ρότα και να αρχίσει να πλέει στα νερά της σύνεσης, του προγραμματισμού, της σωστής διαχείρισης προκειμένου να αποφύγει με αυτή του την πορεία τις “εν κρανίω τρικυμίες”, που μόνο ζημιά θα επιφέρουν στην πόλη και τους πολίτες του Δήμου».                     
Χ.Χ.