Μόνο για δημόσιες σχέσεις σπατάλησε 400.000 ευρώ η Δημοτική Αρχή

Μόνο για δημόσιες σχέσεις σπατάλησε 400.000 ευρώ η Δημοτική Αρχή

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, με αφορμή τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αναφέρει:
«Η αντιδημοκρατική λειτουργία, η ασφυξία στο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών και ο δικτατορικός τρόπος άσκησης του δημαρχικού αξιώματος είναι οι ουσιαστικοί λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Συνεδρίαση η οποία περιείχε 50 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ άλλων περιλάμβανε τεχνικό πρόγραμμα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος, την ψηφοφορία για τη συμφωνία που επιθυμεί να υπογράψουμε ο κ. Φούχτελ.
Από την άλλη πλευρά, μισή ώρα ήταν η πρόβλεψη με χρονικό προγραμματισμό συνεδρίασης για θέμα όπως ο ταμειακός απολογισμός και ισολογισμός του 2012. Μα μόνο οι εισηγήσεις διαρκούν περισσότερο. Ενώ στα συμπεράσματα – παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών δεν υπήρχαν γραπτές απαντήσεις από τις οικονομικές δημοτικές υπηρεσίες.
Ζητήσαμε να διασπαστούν τα θέματα σε δύο συνεδριάσεις, πρόταση που απορρίφθηκε.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε με κυνικό και συνοπτικό τρόπο τη λογική που έχει η Δημοτική Αρχή και εξηγεί γιατί έδωσε πολυσέλιδες εισηγήσεις μια μέρα πριν στη δημοσιότητα. Επειδή το ελάχιστο νόμιμο όριο για να μην υπάρξουν συνέπειες για τη Δημοτική Αρχή είναι αυτό.
Την ίδια στιγμή παρουσίαζαν “σχολικό σόου” σε βιντεοπροτζέκτορα, γραφήματα που είχαν “επεξεργαστεί” με την άνεση χρόνου προετοιμασίας που προφανώς αυτοί είχαν, εκμεταλλευόμενοι καταχρηστικά τη θέση τους στην εκτελεστική λειτουργία του Δήμου.
Τέλος, την ίδια ημέρα η φιλομνημονιακή Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας με απευθείας ανάθεση ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες του στενού πυρήνα λειτουργιών της αυτοδιοίκησης χωρίς να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ας το αφορά άμεσα η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων.
Κάποιοι φαίνεται θεωρούν το Δήμο ιδιοκτησία τους. Στις εκλογές οι δημότες θα αποφασίσουν αν θέλουν ακόμα ένα τοπικό Μαξίμου στην αυλή τους. Τα 400.000 ευρώ (40- 50 ευρώ ανά οικογένεια) που δαπανήθηκαν και δεν μπόρεσαν να μπουν σε άλλους κωδικούς για δημόσιες σχέσεις το 2012, δε θα φτάσουν για την επανεκλογή τους».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη