Ξεκάθαρο το μήνυμα εν όψει Μεσσηνιακού… «Μόνο νίκη»


Καλαμάτα και Μεσσηνιακός βρίσκονται αντιμέτωποι και πάλι, μετά από τρία χρόνια, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, το οποίο είχε κατακτήσει η Μαύρη Θύελλα, σ’ αντίθεση με τον Μεσσηνιακό που είχε υποβιβαστεί, με το παιχνίδι της Κυριακής να έχει πολλές ιδιαιτερότητες και τεράστιο ενδιαφέρον. Σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό ματς, όμως για την Καλαμάτα τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα… Μετά το άσχημο ξεκίνημα, το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα είναι υποχρεωμένο να πάρει τους τρεις βαθμούς, καλύπτοντας τις απώλειες που ήρθαν μετά τους πρώτους σταθμούς του πρωταθλήματος. Το μήνυμα άλλωστε που προκύπτει μέσα από τις αναφορές ποδοσφαιριστών, διοικούντων, τεχνικού επιτελείου και φιλάθλων, είναι σαφές… «Μόνο νίκη και τρεις βαθμοί».
Η κατάκτηση του τριπόντου επί του Μεσσηνιακού αποτελεί μονόδρομο καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θ’ αποτελέσει πισωγύρισμα μετά τη νέα αρχή που φαίνεται να κάνει το τελευταίο διάστημα η ομάδα. Χρειάζεται ηρεμία, χαμηλούς τόνους και όχι βαρύγδουπες αναφορές στο 4-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης, μιας ομάδας που φάνηκε πως δεν είναι ισχυρή και θα παλέψει πολύ για να κρατηθεί στη Γ΄ Εθνική. Ο Μεσσηνιακός είναι σίγουρα πιο δυνατός, έχει καλή ψυχολογία και για να ξεπεραστεί το εμπόδιο θα πρέπει να καταβληθεί υπερπροσπάθεια, κάτι που ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Ράλλης στις χθεσινές του δηλώσεις στο «Θάρρος».
 
 
Ξεκινά σήμερα η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής
Μετά το χθεσινό ρεπό, είναι προγραμματισμένη για σήμερα η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Ασπροχώματος, εκεί απ’ όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ιδιαίτερο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό. Ωστόσο, επτά ποδοσφαιριστές βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Ευτύχη Τασιόπουλου. Ο λόγος για τους Γιάννη Καλογερόπουλο, Φάνη Κάνιστρα, Αντώνη Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Μπλέτσα, Παναγιώτη Σοφό, Ανδρέα Κολοβούρη και Χρήστο Ρήγα. Μ’ εξαίρεση τους
τρεις πρώτους, που δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμοι, οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στη διάθεση του κ. Γκόφα και βεβαίως το μεγάλο ερωτηματικό εστιάζεται στην παρουσία του Ρήγα. Ο 25χρονος μέσος θα επιδιώξει ν’ανεβάσει στροφές, έτσι ώστε να βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό.
 
Με πορεία στο γήπεδο οι φίλαθλοι
Δεν είναι μονάχα το μυαλό των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό, καθώς στραμμένη στην προσεχή αναμέτρηση είναι και η προσοχή των φιλάθλων της Μαύρης Θύελλας, που ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στο γήπεδο. Μάλιστα οι οργανωμένοι ετοιμάζουν μετάβαση με πορεία στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, δείχνοντας έτοιμοι να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας.
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου