Παραχωρήθηκε στις Λέσχες Μοτοσυκλετών η παλιά χωματερή Γιαννιτσανίκων

Παραχωρήθηκε στις Λέσχες Μοτοσυκλετών η παλιά χωματερή Γιαννιτσανίκων

Μια έκταση εμβαδού 57.540,88 τετραγωνικών μέτρων στα Γιαννιτσάνικα, όπου βρισκόταν παλιότερα ο σκουπιδότοπος και η οποία έχει αποκατασταθεί, παραχωρήθηκε χθες κατά χρήση από το Δήμο Καλαμάτας στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεσσηνίας, στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Καλαμάτας και στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών BMW. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Τη σύμβαση χρησιδανείου υπέγραψαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας και εκ μέρους των Σωματείων οι Παν. Σάμιτας (ΛΕΜΟΜΕ), Παν. Πατσιλίβας (ΛΕΜΟΚΑ) και Γ. Αλέξης (Λέσχη BMW).
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, έγινε καλή αρχή. Ο Δήμος επισκεύασε το δρόμο για να υπάρχει ευχερής πρόσβαση στο χώρο και τα σωματεία θα υποστηριχθούν για την κατάλληλη διαμόρφωσή του σε Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Επίσης, θα είναι άμεση η παρέμβαση του Δήμου, ώστε η κοινοπραξία «Μορέας» που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο να παραχωρήσει ικανές ποσότητες χώματος για τη δημιουργία πίστας μοτοκρός. Επιπλέον, δόθηκε εντολή στη ΔΕΥΑΚ για εκπόνηση μελέτης προκειμένου να μεταφερθεί νερό στο χώρο, κάτι που θα ευνοήσει και τη γειτονική περιοχή.
Να σημειωθεί πως ο χώρος παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα για 20 έτη.