Προχωρά η διαδικασία για κατεδάφιση αυθαιρέτων των αθίγγανων της Αγίας Τριάδας

Προχωρά η διαδικασία για  κατεδάφιση αυθαιρέτων των αθίγγανων της Αγίας Τριάδας

Καθ’ οδόν προς τα χέρια του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα είναι ο φάκελος που του έστειλε χθες ο Δήμος Καλαμάτας με τις 64 εκθέσεις αυθαιρέτων που έχουν ανεγερθεί από αθιγγάνους στην περιοχή Αγίας Τριάδος – Πολυκλαδικού, σε γη που δεν τους ανήκει. Όπως ανέφερε, η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων έληξε στις 17 Οκτωβρίου και σε αυτό το διάστημα ουδεμία υποβλήθηκε.
Ο φάκελος στάλθηκε στον κ. Αγγελάκα, προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατεδάφιση των 64 αυθαιρέτων, που έχουν κατασκευασθεί σε δημοτικούς δρόμους, πρανή δρόμων και ιδιωτικά οικόπεδα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε να προτείνει τη μεταστέγαση των αθιγγάνων από τον παράνομο καταυλισμό της Αγίας Τριάδος και του Πολυκλαδικού στον αδειοδοτημένο για το σκοπό αυτό χώρο της Μπιρμπίτας.
Πρόσθεσε πως οι αθίγγανοι, μέσω του δικηγόρου τους, δε διαφώνησαν στο να μετακινηθούν στην «Μπιρμπίτα», αρκεί να διασφαλιστούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη διαβίωσή τους, ενώ επανέλαβε την αξίωση να δοθεί η «Μπιρμπίτα» στο Δήμο Καλαμάτας.
Σημείωσε δε πως «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους αθίγγανους, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αν βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο», για να προσθέσει ότι θα μεταφέρει τα παιδιά τους στα σχολεία και θα συνεχίσει να δίνεται φαγητό σε 100 άτομα.