Πρωτοβουλία κατοίκων για τη Δυτική Καλαμάτα


Μια σημαντική προσπάθεια αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Συμπαράσταση στη Δυτική Γειτονιά Αγίας Τριάδος». Σκοπός της η ανάληψη δράσεων για τον καθαρισμό και συντήρηση της περιοχής Αγίας Τριάδος στη Δυτική Γειτονιά».
Η παρέμβαση θα συντελεσθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδος, κατά μήκος της οδού Αθηνών, από το ύψος του παλιού Νοσοκομείου που μετασκευάζεται σε νέο Δημαρχείο μέχρι το ύψος της οδού Ευσταθίου Καρέλια και περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους του Δυτικού Κέντρου, εκείνους όλων των Εργατικών Κατοικιών της περιοχής, τα αδιαμόρφωτα δημοτικά οικόπεδα και τα πεζοδρόμια της οδού Αθηνών και των παρακειμένων οδών.
 Οι εργασίες που θα γίνουν, είναι: καθαρισμός χώρων από απορρίμματα με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, συντήρηση χλοοταπήτων με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ, καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, κοπή αναβλαστημάτων – κλαδέματα με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ, καθαρισμός και ασβέστωμα κρασπέδων με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ και ελαιοχρωματισμοί με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ. Το σύνολο των εργασιών αντιστοιχεί σε 13.000 ευρώ.
Η σύναψη αυτής της προγραμματικής σύμβασης κατέστη αναγκαία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου Καλαμάτας λόγω έλλειψης του ικανού και αναγκαίου προσωπικού για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των υπαιθρίων κοινοχρήστων χώρων και των δημοτικών αδιαμόρφωτων οικοπέδων από την αυτοφυή βλάστηση, της βούλησης των πολιτών της περιοχής Αγίας Τριάδος να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στις υπάρχουσες δομές του Δήμου Καλαμάτας με πρώτο στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης στη γειτονιά τους, καθώς και της βούλησης του Δήμου Καλαμάτας να σταθεί όρθιος σε εποχή πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους δημότες.
Α.Π.