Τέσσερις ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων μιλούν για το μεγάλο Κυριακάτικο «Καλαματιανό ντέρμπι»

Τέσσερις ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων μιλούν για το μεγάλο Κυριακάτικο «Καλαματιανό ντέρμπι»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ(Καλαμάτα)
«Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο να ευχαριστηθεί θέαμα και γιατί όχι γκολ. Ως Καλαμάτα βλέπουμε το ματς αυτό όπως όλα τα άλλα και σίγουρα όχι σαν πόλεμο. Εντός γηπέδου και για 90΄ θα είμαστε αντίπαλοι με τους ποδοσφαιριστές του Μεσσηνιακού, στοχεύοντας όπως κάνουμε  πάντοτε άλλωστε στην κατάκτηση του τριπόντου, αλλά ως εκεί. Θεωρώ ότι ο Μεσσηνιακός ως γηπεδούχος έχει ένα επιπλέον άγχος, το οποίο καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα για να κερδίσουμε το παιχνίδι και τους βαθμούς που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Το καλό είναι πως πάμε στο συγκεκριμένο ματς με καλή ψυχολογία, βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τα προβλήματα έχουν μειωθεί σημαντικά».
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ(Καλαμάτα)
«Πράγματι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ματς, όμως για μας, πιστεύω και για τα παιδιά του Μεσσηνιακού, δεν διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με τα  υπόλοιπα του πρωταθλήματος. Δείχνουμε να ξεπερνάμε το μουδιασμένο ξεκίνημα και η νίκη επί της ΑΕ Καραϊσκάκης ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού δημιουργεί καλές συνθήκες για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και χρειαζόμαστε με έντονο τρόπο τους τρεις βαθμούς, όμως το ότι βρίσκουμε απέναντί μας τον Μεσσηνιακό, δεν δημιουργεί κάτι το διαφορετικό. Θα παίξουμε όπως πάντοτε, με πάθος, ψυχή και ευελπιστώ με όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν στην Καλαμάτα τους τρεις βαθμούς».
 
 
 
 
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ(Μεσσηνιακός)

«Στο μυαλό κάποιων μπορεί να είναι ντέρμπι. Είναι λάθος όμως να το δούμε ότι όποιος κερδίσει θα είναι το αφεντικό της πόλης –σίγουρα αυτό δεν κρίνεται από έναν αγώνα- και τότε κινδυνεύει να χαλάσει το παιχνίδι. Η Καλαμάτα έχει μια αδιαμφισβήτητη ιστορία και ο Μεσσηνιακός μια καλή πορεία τα τελευταία χρόνια. Κάθε ομάδα έχει διαφορετικούς στόχους, αλλά και για τις δύο ουσιαστικά είναι ένα παιχνίδι όπως όλα. Η Καλαμάτα δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος, ενώ κι εμείς έχουμε στόχο να μην χάνουμε στην έδρα μας.
Θεωρώ ότι δεν χωρούν προγνωστικά και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά.
Όποια κερδίσει βέβαια εκτός από τους τρεις βαθμούς θα πάρει σημαντική ψυχολογική ώθηση.
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το χαρεί όλος ο κόσμος»
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΕΓΕΤΗΣ(Μεσσηνιακός)

Ο Βασίλης Μπεγέτης θα είναι ο μεγάλος απόντας της αναμέτρησης. «Καλύτερα να παίζω παρά να βλέπω από τις κερκίδες τις δύο ομάδες που αγαπώ» είναι η πρώτη του αντίδραση του ποδοσφαιριστή του Μεσσηνιακού, ο οποίος παραμένει κλινήρης και θα κάνει την πρώτη του βόλτα μετά τον τραυματισμό (ράισμα σπονδύλου) του στο γήπεδο, έχοντας κατά νου τα εξής: «Όλοι είμαστε Καλαμάτα, αλλά προσωπικά ως παίκτης του Μεσσηνιακού θέλω να κερδίσει η ομάδα μου. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και είναι σοβαρός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα είναι στο τέλος ο κερδισμένος. Πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και οι δύο είναι πάρα πολύ καλές ομάδες και παρ΄ότι έχουν όλες τις δυνατότητες να προσφέρουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, νομίζω ότι το κυνηγήσουν το αποτέλεσμα και όχι τόσο το θέαμα.
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος να κερδίσει».


 
 
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Μ.Μ.

 
Σφυρίζει ο Ζακυνθινός Αδαμόπουλος
 
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες τους ορισμούς διαιτητών της Γ’ Εθνικής, με το μεγάλο ντέρμπι Μεσσηνιακού-Καλαμάτας να «σφυρίζει» ο Ζακυνθινός Άγγελος Αδαμόπουλος, με βοηθούς τους Αχαιούς Γιάννη Τσιρίνη-Σπήλιο Οικονόμου και παρατηρητή διαιτησίας τον Λάκωνα Νίκο Σπυράκη
Στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής υπάρχουν ακόμη οι αγώνες Κόρινθος-Αχαϊκή, Καραϊσκάκης-Ερμιονίδα, Ν. Μανωλάδα-Παναργειακός, ΑΕ Μεσολογγίου-Άρης Αιτωλικού, Παναρκαδικός-Βάρδα, Πανναυπλιακός-Πανόπουλο και Εθνικός Σαγέικων-Ατρόμητος Αχαΐας.
Το τελευταίο ματς θα διευθύνουν οι Μεσσήνιοι Ηλίας Νικολόπουλος, Σταύρος Λάμιας και Παναγιώτης Σερεμέτης.
Εισιτήρια με 5 και 10 ευρώ
Τέλος, τα εισιτήρια για το καλαματιανό ντέρμπι της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. κοστίζουν 5 και 10 ευρώ και θα διατίθενται λίγες ώρες πριν την έναρξη από τις θυρίδες τόσο της Νότιας όσο και της Βόρειας εισόδου. Αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση θα υπάρξει και προπώληση.