Τα προβλήματα των λιμενικών άκουσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης


Την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και να συνομιλήσει με τους λιμενικούς είχε την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Πύλο για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Ο υπουργός συναντήθηκε με το λιμενάρχη, αλλά και με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου.
 
Υπόμνημα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών, Σαράντος Καμβύσης, παρέδωσε στον κ. Βαρβιτσιώτη υπόμνημα με τα προβλήματα των  Λιμενικών Αρχών της χωρικής αρμοδιότητας της Ένωσης. Πάγιο αίτημα είναι η ενίσχυση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας με ένα σκάφος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας τύπου LAMBRO  A – II,  καθώς και η έκδοση οργανογράμματος, ως Κεντρικό Λιμεναρχείο, για τη Λιμενική Αρχή  Καλαμάτας.
Οι δε εκπρόσωποι της Ένωσης τόνισαν ότι με τη μη έκδοση του οργανογράμματος καταγράφεται μείωση κατά 22%  των υπηρετούντων σε αυτό τα τελευταία τρία  χρόνια. 
 
Υποσχέσεις υπουργού
Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα θέματα που του τέθηκαν, ενώ από την πλευρά του υπουργείου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσει με υποδομές και μέσα το έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Επίσης, έκανε λόγο για επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του χρόνιου προβλήματος υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, όπως ακόμα και της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Β.Β.