Τα χθεσινά αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα του Τοπικού πρωταθλήματος

Τα χθεσινά αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα του Τοπικού πρωταθλήματος

Με μεγάλο ενδιαφέρον άνοιξε χθες η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής. Κερδισμένος ο Εθνικός Μελιγαλά που επικράτησε εκτός έδρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με 0-2, χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εμμανουήλ στο 30’ και το πανέμορφο γκολ του Θανόπουλου στο 63’. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει πέναλτι (το απέκρουσε ο Μητσέας) στο 13’ με τον Καραγιάννη, ενώ ο τελευταίος αποβλήθηκε στο 85΄.
Εύκολο απόγευμα είχε την ίδια ώρα στη Μεσσήνη ο πρωτοπόρος Πάμισος που έκανε το 3×3 κερδίζοντας με 4-1 τον Τσικλητήρα Πύλου. Τα γκολ σημείωσαν οι Μωράκης (43’), Ζάρκος (57’), Ηλιόπουλος (62’), Αλεβίζος (77’). Στο 83’ ο Κουλόπουλος μείωσε σε 4-1, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα, ο Φώτης Διακουμής εκτέλεσε άουτ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.
Στο γήπεδο της Ανδρούσας ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος πέτυχε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας με 3-2 κόντρα στην Ομόνοια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρις στα γκολ των Κοντόπουλου, Κολυβάρη, ενώ οι Καλαματιανοί ισοφάρισαν στην επανάληψη με τέρματα των Κουραμπά, Ασημακόπουλου για να κρίνει τελικά το ματς υπέρ της «νεοφώτιστης» Ανδρούσας, το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Φάνης Βλαχόπουλος, με απ’ ευθείας κόρνερ!
Η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη νίκη του ΑΟ Φαραί με 1-0 (37’ Αριστομενόπουλος) επί της Σπερχογείας, σε ένα δυνατό ντέρμπι, με λίγες όμως φάσεις.   
 
 
Ο Τέλος Άγρας πέτυχε τη 2η νίκη του, με 3-1 κόντρα στη Μεθώνη. το σκορ άνοιξε στο 45’ ο Ψωρομύτης, ενώ στο 55’ ο νεαρός Ανδρώνης πέτυχε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 65’ με τον Λυμπερόπουλο, αλλά την τελευταία …λέξη την είπε στο 85’ ο Σταύρος Σώκαλης, «σφραγίζοντας» τη νίκη των «ερυθρολεύκων» με ένα τρίτο γκολ.
 

 Τ’ αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, αλλά και της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τ. Άγρας – ΑΟ Μεθώνης 3-1
ΑΣ Ανδρούσας – Ομόνοια    3-2
Πάμισος Μ. – Πύλος 4-1
Ολυμπιακός Κ. – Εθνικός Μ. 0-2
ΑΟ Φαραί – Σπερχογεία 1-0
 
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Αστέρας Μ. – Κεραυνός Κ. 3-1
Νέος Άρις – Θουρία     0-1
Ασπρόχωμα – Ηρακλής Κ. 3-0
Βαλύρα – ΑΕ Αβίας 0-3
ΑΟ Βέργας – Καλλιθέα 2-3
Βλαχόπουλο – Παναθηναϊκός Κ. 5-3

A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ενδιαφέροντα σήμερα ματς σε Κυπαρισσία, Διαβολίτσι, Δώριο

Ο εκ των  πρωτοπόρων του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, ΑΟ Κυπαρισσίας, περιμένει σήμερα τον Απόλλωνα Καλαμάτας για την 3η αγωνιστική. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει δύο ακόμη ενδιαφέροντα ματς με τον ΑΟ Διαβολιτσίου να κοντράρεται με τον Αστέρα Αρφαρών και τον Δωριέα Δωρίου να φιλοξενεί την Εράνη Φιλιατρών.
 
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΡΦΑΡΑ

Χωρίς τους Θεόδωρο Δασκαλάκη (τιμωρημένος) και Μάριο Βουρνά (τραυματίας) υποδέχεται τον Αστέρα Αρφαρών ο ΑΟ Διαβολιτσίου. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης θα έχουν πάντως στη διάθεσή τους τον Γιάννη Μαυροειδάκο (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Το συγκρότημα του Διαβολιτσίου θέλει επιστροφή στις επιτυχίες (μετά την ήττα στη Μεθώνη), βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη.
Ένα θετικό αποτέλεσμα (μετά από δύο σερί ήττες με Ολυμπιακό Καλαμάτας και Πάμισο Μεσσήνης) είναι ο στόχος της ομάδας των Αρφαρών για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.
Ο προπονητής Τάκης Βούτσας και οι άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτης Κουτίβας δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
 
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.

Με στόχο την τρίτη σερί νίκη περιμένει τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο ΑΟ Κυπαρισσίας παραμένοντας έτσι στη κορυφή. Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Μαρασίν Ντάβι (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς).
Χωρίς τον Θεόδωρο Στασινό (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστούν οι «μαυρόασπροι». Ο τεχνικός της Καλαματιανής ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης και οι ποδοσφαιριστές τους θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα.
 
ΔΩΡΙΟ – ΕΡΑΝΗ Φ.

Χωρίς τον Σταύρο Γιαννόπουλο (τιμωρημένος) αντιμετωπίζει την Εράνη Φιλιατρών ο Δωριέας Δωρίου. Ο τεχνικός Γιάννης Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν την πρώτη νίκη για ν’ απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα θέλει η φιλιατρινή ομάδα, για να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή. Ο προπονητής Δημήτρης Παναγιώτου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
 
3.30 μ.μ.

Γήπεδο Διαβολιτσίου
Διαβολίτσι – Αστέρας Αρφαρών: Μπλάνας, Σερεμέτης, Κασκάνης
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Απόλλων Καλαμάτας: Νίκας, Καστανάς, Ι. Γιαννέτσος
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – Εράνη Φιλιατρών: Αλεξέας, Λάμιας, Γιαννέας.
 
 
B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Επτά συναντήσεις για την 2η αγωνιστική

Επτά συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Οι δύο είναι για τον 1ο όμιλο, όπου ο νεοφώτιστος  Παπαφλέσσας Άμφειας φιλοξενεί τον Ηρακλή Κυπαρισσίας και ο ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον ΑΣ Μάνεσι.
Οι υπόλοιπες πέντε είναι για τον 2ο όμιλο. Ο Απόλλων Πεταλιδίου υποδέχεται τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, ο Πανιώνιος περιμένει τον Παπαφλέσσα Χώρας, ο ΑΟ Πατίστα «συγκρούεται» με τον Χανδριναϊκό, ο Ακρίτας Κορώνης αντιμετωπίζει τον Αίαντα Καλαμάτας, ενώ ο Ολυμπιακός Ανάληψης φιλοξενεί την ΑΕ Λογγάς.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
3.30 μ.μ.
Γήπεδο Άμφειας
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Καραπιπέρης, Ξηρόκωστας, Π. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Ασπροχώματος
Νέος Άρις – Μάνεσι: Τουρλομούσης, Τσοπανάκης, Μακρής
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Μιλτιάδης: Τσεκούρας, Αντωνόπουλος, Κουτσαναστάσης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Πανιώνιος – Παπαφλέσσας Χώρας: Γεωργαντάς, Τσίρμπας, Αγγελακάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Χανδριναϊκός: Γκούμας, Παλλαδινός, Τσαούση
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλαμάτας: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρέκκας
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΕ Λογγάς: Καρβούνης, Κατσάς, Σακκάς
Ρεπό: Δόξα Καλαμάτας.