Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2542, τεύχος Β΄, 10 Οκτωβρίου 2013), το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τη διάλυση του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Στέγη Ευγηρίας Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου», η σύσταση του οποίου είχε εγκριθεί με το από 4.8.1993 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 642 Β΄).
Το Διάταγμα υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στο μοναδικό άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος αναφέρονται τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων:
«Διαλύουμε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Στέγη Ευγηρίας Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου», η σύσταση του οποίου εγκρίθηκε με το από 4.8.1993 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 642 Β΄), αφού ο σκοπός του κατέστη απραγματοποίητος, λόγω οικονομικής αδυναμίας εκτέλεσης αυτού και η περιουσία του περιέρχεται στο Δήμο Καλαμάτας, ως κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης, προκειμένου τα έσοδα αυτής να διατίθενται για έργα εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινότητας Μικρής Μαντινείας, ύστερα από σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Πρόκειται για άκρως θετική εξέλιξη η οποία επήλθε μετά από προσπάθειες 7 ετών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και θα οδηγήσει στην αξιοποίηση της περιουσίας Παναγιώταρου για το κοινό καλό. Προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία που κατέλιπαν ο Βασίλειος και η Ευδοκία Παναγιώταρου και να παράγει έσοδα για το Δήμο Καλαμάτας, θα επιδιωχθεί η εφαρμογή της διαδικασίας των ΣΔΙΤ και για την ενεργοποίησή της ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.
Σημειώνεται πως η ακίνητη περιουσία Παναγιώταρου βρίσκεται στην «καρδιά» του Τοπικού Διαμερίσματος της Μικρής Μαντίνειας και προσδοκάται να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με την κατάλληλη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που άφησαν οι δωρητές.
Στο Δήμο Καλαμάτας περνά το ακίνητο Παναγιώταρου
Δείτε επίσης.
Το γεωπολιτικό και νομικό προοίμιο της «Έκλειψης του Αιώνα»
Θετική εξέλιξη για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου
Εύη Λαμπροπούλου, η αρχαιολόγος που διαδέχθηκε τον Πέτρο Θέμελη μιλά στο «Θάρρος»
Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα
Αλέξης Χαρίτσης: «Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ ένα φιάσκο δρόμος. Πολλαπλά τα προβλήματα με το ΟΣΔΕ 2026»
Γιώργος Μαζωνάκης: Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Ελπίς» για τον θάνατό του
“Υπερ-πλεόνασμα” καταγράφει το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας
Εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο αντιπλημμυρικό σε Φαρών, Ακρίτα, Κρήτης και Ναυαρίνου
Εκπαίδευση 09.09.2026, 19:14
Νέα σχολική χρονιά: Να ανοίγουμε δρόμους στη γνώση και στην ψυχή
Τοπικά 09.09.2026, 19:00
Jet2: Περισσότερες πτήσεις προς Καλαμάτα το 2027
Ελλάδα 09.09.2026, 18:30
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Φόρτωση…








