Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το «Open Coffee» στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Την πρώτη τους συνάντηση είχαν, χθες το απόγευμα, πάνω από 50 νέοι της Καλαμάτας με κοινό ενδιαφέρον στις νέες τεχνολογίες, τις καινοτόμες ιδέες και το επιχειρείν.
 
Ο Γιώργος Δέδες, εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, παρουσίασε την ιδέα του «Open Coffee» και καλωσόρισε την κοινότητα της Καλαμάτας. Ξεχωριστό χρώμα στη συνάντηση έδωσε η παρουσία του Γρηγόρη Ζωντανού, ενός εκ των δημιουργών του “Locish”, μιας εφαρμογής που δημιουργήθηκε στην πόλη μας και έχει πλέον «απλώσει τα φτερά της» έξω από την Ελλάδα.

Ο Γρηγόρης μίλησε την μέχρι τώρα εμπειρία του στο χώρο και σημείωσε την πολύ μεγάλη βοήθεια που είχαν από την κοινότητα του “Open Coffee” στην Αθήνα στη δική τους ιδέα, ενώ δεσμεύτηκε για την παρουσίαση του «Locish» στο επόμενο “Open Coffee” της Καλαμάτας.

Στη συνέχεια μίλησαν νέοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των νέων τεχνολογιών στην Καλαμάτα, όπως ο Γιάννης Μουργής με το project ORGANERY, νικητής του διαγωνισμού Call to Innovation που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα από το TEDxAcademy, ο Παύλος Παύλου από το Kalamatain.gr, ο Παναγιώτης Λύρας από την «Conexus», καθώς και η Καλαματιανή δημιουργός της ιστοσελίδας www.syntagespareas.gr Στέλλα Τσάλα.

Η πρώτη συνάντηση της κοινότητας του “Open Coffee” στην πόλη μας έκλεισε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στο cafe-bar Bistroteca, ενώ δόθηκε η υπόσχεση για τη διεξαγωγή του 2ου “Open Coffee” σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε και θα παρουσιαστούν επιτυχημένες ελληνικές εφαρμογές.

*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο Facebook  “Open Coffee Kalamata”   ή στο e-mail ockalamata@gmail.com
 
 
Του Κώστα Γαζούλη