Ενημέρωση για την ανάπτυξη στον τομέα Αεροδιαστημικής

Ενημέρωση για την ανάπτυξη στον τομέα Αεροδιαστημικής

Ενημέρωση για τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της Αεροδιαστημικής θα γίνει την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite.
Για θέματα ανάπτυξης της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στην περιοχή, θα μιλήσουν οι:
-Pascal Jaussi, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας Swiss Space Systems Inc, που κατασκευάζει οχήματα υποπλανητικής τροχιάς SRV, τα οποία μπορούν και μεταφέρνουν με πολύ μικρό κόστος στο διάστημα μικροδορυφόρους ή επανδρωμένες αποστολές.
Ο κ. Jaussi θα παρουσιάσει τη δραστηριοποίηση της εταιρείας του στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.
-Jean Muylaert, διευθυντής του Von Karman Institute (VKI) for Fluid Mechanics στο Βέλγιο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του VKI συμμετέχει επίσημα και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από την αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΘΑ, Φωτεινή Γεννηματά και τον πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτη Αλευρά.
-Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Αεροδιαστημικής στο San Jose State University και επί μακρόν συνεργάτης της NASA-Ames.
Οι προσκεκλημένοι θα παρουσιάσουν, στους θεσμικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα της Αεροδιαστημικής, μέσα από διάφορες συνεργασίες που μπορούν από κοινού να αναπτυχθούν, όπως η δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου, η προσέλκυση εξειδικευμένων επενδυτών, η συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και η ίδρυση Θεματικών Πάρκων.